Manel, Txarango i la Troba Kung-Fu, junts per la Mercè

  • S'ha presentat el cartell del BAM i la resta de concerts que es faran per la Mercè a Barcelona

VilaWeb
ACN
02.09.2014 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enguany, el programa del Barcelona Acció Musical (BAM) i de les festes de la Mercè contindrà vuitanta-nou concerts, dins el conjunt que s’anomena Mercè Música, que es farà del 19 al 23 de setembre. Dels concerts de Mercè Música es destaca els que oferiran Manel, Txarango i la Troba Kung-Fu al nou escenari de la platja del Bogatell, que s’anomenarà Mediterràniament. Serà el dimarts 23 de setembre al vespre.

Els britànics Klaxons seran els caps de cartell del concert de l’Antiga Fàbrica Damm, el dissabte dia 20. Hi actuaran també Mishima i els Coriolà amb el seu primer àlbum: ‘El debut’.

Els escenaris del BAM seran la plaça dels Àngels, la de Joan Coromines, el Moll de la Fusta i l’Antiga Fàbrica Damm. A la plaça de Catalunya, on l’any passat va actuar Peret, hi haurà els concerts d’Alma Agrobeat Ensemble, amb Baloji –belga d’origen congolès–, el latin jazz de Jamboree Big Latin Band, la salsa dels colombians La 33, els barcelonins Hotel Cochambre i, per clausurar l’escenari, el grup català Ol’Green i el primer concert de l’última ronda de l’Orquestra Plateria. A l’escenari de la plaça de Sant Jaume hi actuaran, entre més, Mayukh Bhaumik Black Coffee, Raynald Colom –que uneix jazz i flamenc–, el flamenc de Salao Eléctrico i Argentina i el jazz de Carles Benavent.

La Mercè Música i el BAM porten una programació conjunta al parc del Fòrum, amb tres escenaris. Hi actuarà el grup de la Marina Alta Aspencat, la Iaia amb la Cobla Bisbal Jove i la rumba i l’ska de la Pegatina. També hi veurem el grup de pop rock electrònic Fuel Fandango, a més dels cubans DJ+Baile i La Sucursal S.A.+Meñique. També al Fòrum, el dimarts 23 de setembre hi haurà els concerts de Tremendos, el funk de la Fundación Tony Manero, que presentaran el nou disc ‘Superficial’, i l’indie-pop de Delafé y las Flores Azules.

El BAM, com ha explicat el director artístic, Carles Conesa, dedicarà la nit del dimarts 23 als nous artistes del pop suec, amb motiu de l’intercanvi amb Estocolm. Hi actuaran bandes com ara Mariam The Believer, el trio Postiljonen, SeinaboSey (soul amb electrònica), Frida Sundemo (electropop), i Zhala i Nonono (pop).

El BAM ha programat quaranta concerts de rock, soul, pop i electrònica. Serà un festival molt internacional, amb música procedent de nou països diferents i amb 21 grups que actuaran per primera vegada a Barcelona. Hi haurà el soul de Sonny Knight & The Lakers; el rock and soul de la californiana Lisa Kebaula amb The Lips; el rock de Fang Island; l’electro-rap de Linkoban; el trio de techno-pop Lust For Youth; l’afro-beat d’Ibibio Sound Machine; els britànics Basement; el trio d’Edimburg Young Fathers; el dub de High Tone; i el pop psicodèlic de Moodoïd. També hi haurà noms propis de l’escena catalana, com ara els gironins Aliment, els barcelonins Flamingo Tour o Desert i el pop d’Extraperlo.

Per una altra banda, l’Avinguda de Maria Cristina oferirà el divendres 19 la programació de la Cadena 100, amb els concerts d’Oriol Padrós, Projecte Mut, D-Vicio i Antonio Orozco; el dissabte 20, la música d’Europa FM amb els concerts de Jordi Ninus, Cybee, Miquel Abras, Filipo Landini, Glaucs, Joan Masdeu, Vuit, Buhos i Gerard Quintana; i el dia 23, els 40 Principals amb la música de Via Límite, Amelie, Dani Martin i Lax’N’Busto.

El director artístic del BAM s’acomiada del càrrec

Al final de la seva intervenció, el director del Festival BAM, Carles Conesa, ha dit que s’acomiadava de la direcció del festival i ha donat les gràcies a tothom qui l’havia acompanyat i ajudat en aquesta etapa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any