‘La tertúlia proscrita’

Ucraïna fa passos cap a l’OTAN

  • El mateix dia en què el president rus, Vladímir Putin, recorda que Rússia és una potència nuclear

VilaWeb
Redacció
30.08.2014 - 09:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de les evidències de què disposa que hi ha soldats russos ajudant els rebels secessionistes de les regions de l’est del país, el govern ucraïnès ha anunciat que vol trencar la seva neutralitat i plantejar-se l’ingrés a l’OTAN. El secretari general de l’aliança, Anders Fogh Rasmussen, ja s’ha afanyat a dir que Ucraïna pot ser-ne membre ‘si així ho desitja i compleix els requisits’.

El govern, en concret, va enviar ahir al parlament un projecte de llei per a renunciar l’estatus neutral actual i reprendre l’acostament a l’OTAN, que ja li ha obert les portes.

El moviment del govern ucraïnès no ha rebut resposta de Rússia, tot i que ahir el president Vladímir Putin va recordar en to desafiador que el seu país és una potència nuclear. I no es va estar de comparar l’intent de Kíev de recuperar el control de les regions rebels de l’est amb la invasió nazi de la Unió Soviètica a la Segona Guerra Mundial.

Des del començament del conflicte a les regions orientals d’Ucraïna ja hi ha hagut dos mil sis-cents morts, segons càlculs de l’ONU.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any