El procés d’independència nord-americà, en una minisèrie a TV3

  • 'John Adams' narra la vida política d'un dels signants de la Declaració d'Independència i segon president dels Estats Units després del doble mandat de George Washington

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La independència i la fundació dels Estats Units d’Amèrica arriba dilluns a la pantalla de TV3 amb la minisèrie ‘John Adams‘, que narra els anys dedicats a la política del segon president nord-americà, un dels homes determinants de la Declaració d’Independència i del procés constituent. Els primers anys de vida dels EUA i les intrigues polítiques que van determinar-ne la forma i el futur són la matèria prima dels set capítols de la producció dirigida per Tom Hooper, amb Tom Hanks de productor, i emesa a la cadena HBO.

‘John Adams’, emesa per primera vegada el 2008, és una minisère molt premiada en els principals certàmens televisius nord-americans. El 2009 va endur-se el Globus d’Or com a millor minisèrie, millor actriu i millor actor. Els set capítols sumen tots junts vuit hores i vint minuts. El paper de John Adams el fa l’actor Paul Giamatti. Kirk Ellis va escriure el guió basant-se en el llibre sobre Adams de David McCullough.

L’escriptor i periodista Enric Vila ha escrit un article sobre aquesta sèrie: John Adams (lliçons per a independentistes).

TV3 emet aquests dies una promoció. La podeu veure ací:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any