Explicar el procés al món a través dels turistes

  • L'escriptora Liz Castro ha iniciat la campanya 'Parlem amb els turistes?' i convida als catalans a difondre la situació catalana entre els visitants estrangers

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora nord-americana resident a Catalunya Liz Castro ha iniciat la campanya ‘Parlem amb els turistes?’ amb l’objectiu que els catalans facin pedagogia amb els visitants estrangers sobre el procés perquè s’emportin informació de la situació que viu Catalunya a casa seva.

Com a suport de la campanya, s’han imprès unes targetes perquè els catalans les reparteixin entre els turistes que trobin pel carrer. Aquestes targetes els conviden a descarregar gratuïtament el llibre de Castro ‘What’s up with Catalonia?‘, una col·lecció d’assaigs sobre el camí cap a la independència, on han col·laborat el president Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell i una trentena d’economistes, lingüistes, educadors, politòlegs i escriptors, com ara Salvador Cardús, Núria Bosch, Elisenda Paluzie i Matthew Tree, entre més. ‘I si miréssim els turistes com a distribuïdors potencials a l’estranger d’informació sobre el procés d’independència català?’, demana Castro.

La idea de la campanya surt després d’observar que els turistes també poden ser un actiu del procés. Castro explica que ‘el relat internacional és un dels reptes que encara té el procés català. Si cada persona que va amb metro o passeja per Barcelona s’aturés cinc minuts i mantingués una petita conversa per a donar a conèixer què volen dir les banderes penjades als balcons o què passarà l’Onze de Setembre, s’informarien milers i milers de persones que avui encara no saben res del procés català’.

Barcelona va rebre més de dos milions de visitants estrangers el mes de juliol i n’ha rebut més de nou des de principi d’any. I segons la UAB, abans no s’acabi l’any vindran al voltant de set milions de turistes més. A través de la campanya, Castro convida els catalans a ‘explicar a tots aquests turistes què passa, amb una conversa amena i un regal a mà’. 

Les targetes de la campanya es poden adquirir a la seu de l’ANC (carrer de la Marina, 315), a Catalonia Press, a la botiga de VilaWeb, o es poden imprimir directament dels arxius PDF que l’editora ha fet disponibles a la web. Les targetes van ser dissenyades per Jordi Calvís, de l’estudi Can Antaviana, a les Borges Blanques.

Informació relacionada

Opinió Contundent de Liz Castro: Granets de sorra petits i variats

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any