L’Aquelarre de Cervera potencia l’encesa de la Universitat aprofitant la recent remodelació de la plaça

  • Tot i que el pressupost de la festa s'ha reduït, el foc hi tindrà més protagonisme que mai

VilaWeb
ACN
29.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El XXXVII Aquelarre de Cervera farà més potent que mai l’encesa de la universitat, amb la remodelació recent de la plaça que hi ha davant l’edifici històric. Tot i que el pressupost d’aquesta edició s’ha reduït en relació amb l’any passat, el foc dels petards guanyarà protagonisme amb una colla de diables més, a banda els diables Carranquers de Cervera. L’Aquelarre es fa els dies 29, 30 i 31 d’agost.

La remodelació de la plaça de la Universitat de Cervera, on s’han eliminat tota una sèrie de barreres arquitectòniques i també naturals, com els arbres, permetrà de fer més potent el tret de sortida de l’Aquelarre, és a dir, l’encesa de la universitat. Ho va explicar el batlle de Cervera, Ramon Royes, que va destacar que es tractava de ressaltar un dels moments ‘màgics de la festa’, aprofitant les opcions que aporta la plaça nova. Segons Royes, a l’Aquelarre d’enguany es viurà un dels ‘més grans espectacles que s’han vist mai a Cervera’, amb més foc i pirotècnica a l’encesa i la posterior baixada de la universitat.

El director artístic de l’Aquelarre, Albert Parra, d’Alea Teatre, ha dit que, amb la nova plaça, el públic podrà veure des de qualsevol lloc els 115 metres de façana de l’edifici històric de la universitat, i això els ha fet proposar l’encesa d’una manera diferent, que esperen que sigui espectacular.

Aquest és el primer acte de la festa, que esdevé el preludi dels dos següents: l’aparició del Mascle Cabró i l’Escorreguda del Mascle. Abans de cada espectacle un correfoc arriba a Cal Racó i, en acabat, es duu a terme el Ball de la Polla, el Ball de Diables i el Foqueral. Tot plegat, enguany tindrà la temàtica de la creació dels astres i constel·lacions, i la manera com actuen en els símbols del zodíac i en les seves ascendències al voltant dels quatre elements del planeta: aire, aigua, terra i foc.

Sobre la música, una novetat és la recuperació de l’espai de la plaça del Portalet per a actuacions, una reivindicació popular que ha atès la Paeria de Cervera. En total, seran set les places on es faran concerts durant la nit de divendres i dissabte, i hi actuaran divuit grups, entre els quals la Família Torelli, Canteca de Macao, la Salseta del Poble-sec i els Senyors de les Pedres.

La festa es complementa dissabte amb la Fira del Gran Boc, que comptarà amb vint parades d’alimentació, quaranta-cinc de revenda i artesania i trenta d’esotèrics. També hi haurà, dissabte a horabaixa, una nova edició de l’Aquelarret, una versió de la festa per als més menuts i desenvolupada per la colla infantil dels diables Carranquers.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any