Mandonguilles amb verduretes

  • Del llibre 'Cuina fàcil dels grans xefs' (La Magrana RBA)

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:

250 g de papada de porc picada

125 g d’espatlla de porc picada

40 g de molla de pa

Llet per remullar el pa i 1 ou

3 g de julivert picat i 1 gra d’all

15 g de pinyons i sal

Farina per enfarinar les mandonguilles

Oli per fregir les mandonguilles

16 trossos de pa torrat amb crosta

16 encenalls de parmesà

Verdures

1/4 de col i 1 pastanaga

1/2 ceba de Figueres

1/4 de manat d’espinacs

50 g de pèsols i 2 carxofes

4 espàrrecs verds

2 tomàquets madurs i oli

700 ml de brou de verdures

Per a la salsa pesto

1/2 manat d’alfàbrega (reserveu-ne unes quantes fulles per a la presentació final)

50 g de pinyons torrats

40 g de parmesà

1/4 de gra d’all

Elaboració:

Remulleu la molla de pa amb la llet i escorreu-la. Piqueu l’all i el julivert ben fins.

En un bol, barregeu la carn picada, l’all, la molla de pa remullada, l’ou i els 15 g de pinyons. Afegiu-hi sal al gust i feu les mandonguilles.

Enfarineu-les i fregiu-les.

Netegeu les verdures. Talleu-les a trossos petits, de manera que quan ens les mengem ens càpiguen diverses verdures de cop a la cullera.

Escaldeu, peleu i piqueu el tomàquet.

En una cassola, poseu-hi l’oli i la ceba, deixeu-ho coure 2 minuts i afegiu-hi les carxofes, la col i la pastanaga. Incorporeu-hi el brou i deixeu-ho coure juntament amb les mandonguilles durant 15 minuts.

Després, afegiu-hi els espàrrecs verds, els pèsols, els espinacs (cuits prèviament a part) i el tomàquet picat. Continueu la cocció durant 4 minuts i afegiu-hi el pesto.

Elaboració de la salsa pesto:

Poseu tots els ingredients al vas de la batedora i tritureu-los fins que obtingueu la salsa.

Presentació:

Poseu les mandonguilles amb verduretes en un plat fondo. Distribuïu-hi per sobre els trossos de pa torrat, unes fulles d’alfàbrega, els encenalls de parmesà i un raig d’oli.

Del llibre ‘Cuina fàcil dels grans xefs‘ (La Magrana RBA).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any