29.08.2014 - 06:00
Ingredients:
250 g de papada de porc picada
125 g d’espatlla de porc picada
40 g de molla de pa
Llet per remullar el pa i 1 ou
3 g de julivert picat i 1 gra d’all
15 g de pinyons i sal
Farina per enfarinar les mandonguilles
Oli per fregir les mandonguilles
16 trossos de pa torrat amb crosta
16 encenalls de parmesà
Verdures
1/4 de col i 1 pastanaga
1/2 ceba de Figueres
1/4 de manat d’espinacs
50 g de pèsols i 2 carxofes
4 espàrrecs verds
2 tomàquets madurs i oli
700 ml de brou de verdures
Per a la salsa pesto
1/2 manat d’alfàbrega (reserveu-ne unes quantes fulles per a la presentació final)
50 g de pinyons torrats
40 g de parmesà
1/4 de gra d’all
Elaboració:
Remulleu la molla de pa amb la llet i escorreu-la. Piqueu l’all i el julivert ben fins.
En un bol, barregeu la carn picada, l’all, la molla de pa remullada, l’ou i els 15 g de pinyons. Afegiu-hi sal al gust i feu les mandonguilles.
Enfarineu-les i fregiu-les.
Netegeu les verdures. Talleu-les a trossos petits, de manera que quan ens les mengem ens càpiguen diverses verdures de cop a la cullera.
Escaldeu, peleu i piqueu el tomàquet.
En una cassola, poseu-hi l’oli i la ceba, deixeu-ho coure 2 minuts i afegiu-hi les carxofes, la col i la pastanaga. Incorporeu-hi el brou i deixeu-ho coure juntament amb les mandonguilles durant 15 minuts.
Després, afegiu-hi els espàrrecs verds, els pèsols, els espinacs (cuits prèviament a part) i el tomàquet picat. Continueu la cocció durant 4 minuts i afegiu-hi el pesto.
Elaboració de la salsa pesto:
Poseu tots els ingredients al vas de la batedora i tritureu-los fins que obtingueu la salsa.
Presentació:
Poseu les mandonguilles amb verduretes en un plat fondo. Distribuïu-hi per sobre els trossos de pa torrat, unes fulles d’alfàbrega, els encenalls de parmesà i un raig d’oli.
Del llibre ‘Cuina fàcil dels grans xefs‘ (La Magrana RBA).