La CUP cridarà Messi, Neymar i Luis Enrique si es crea una comissió d’investigació del frau fiscal al parlament

  • La formació voldria veure passar per la cambra també Montserrat Caballé, Núñez i Navarro, Sanahuja, Cuatrecasas, Carceller i els Pujol

VilaWeb
ACN
27.08.2014 - 08:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP vol impulsar al parlament, amb forces com ICV i ERC, una comissió d’investigació sobre frau fiscal que inclogui el cas de l’ex-president Jordi Pujol, però que no es limiti sols a aquest episodi. Tant és així que el diputat de la CUP David Fernàndez ja detalla, en una entrevista a l’ACN, alguns dels noms que demanarà que passin per la comissió per haver estat presumptament implicats en casos d’evasió fiscal.

Així, entre la gent que la CUP vol cridar perquè acompanyi els Pujol hi ha esportistes com els jugadors del Barça Leo Messi i Neymar da Silva; l’entrenador de l’equip, Luis Enrique Martínez; artistes com Montserrat Caballé, i empresaris com Núñez i Navarro, Carceller i Sanahuja.

Quan va esclatar el cas Pujol, el PP va demanar al parlament una comissió d’investigació per a l’ex-president de la Generalitat i la seva família. Uns altres partits com la CUP, ICV-EUiA i ERC van assegurar que, si es creava després de la previsible compareixença de Jordi Pujol, hauria d’incloure més casos i ampliar-se, per tant, a una comissió dedicada al frau fiscal i l’evasió a Catalunya.

David Fernàndez creu que, sigui quina sigui la reacció de l’ex-president al parlament, és un afer que s’ha de tractar i investigar políticament. I és per això que a la CUP ja estudien la llista de noms que cridarien a comparèixer per considerar sospitosos d’haver evadit impostos o caigut en frau fiscal. ‘Evidentment, hauria de passar per la comissió la nissaga Pujol Ferrusola, encapçalada per Josep i Oleguer que es van acollir a l’amnistia fiscal del PP; però també Montserrat Caballé, Núñez i Navarro pare i fill, la nissaga Sanahuja i l’advocat Cuatrecasas’, ha concretat el diputat de la CUP.

Però aquí no acaba el seguit de coneguts noms que Fernàndez faria seure a la comissió d’investigació del parlament. En un altre sector, creu que també podrien passar-hi ‘esportistes d’elit com Messi, Neymar i Luis Enrique, que fa deu anys va ser investigat per frau fiscal’. La llista que ja d’entrada estudia la CUP es completa amb empresaris com ‘Demetrio Carceller pare i fill, propietaris de Damm; la nissaga Carulla, d’Agroaliment; o l’empresari De la Rosa, que era bastant amic de la nissaga Pujol’.

I és que per la CUP el frau fiscal i l’evasió impliquen un dels grans mals de la Catalunya actual. ‘Només els darrers dotze mesos, persones que passaven per ser la ‘crème de la crème’ de la societat catalana, l’elit, s’han vist investigades i condemnades per frau fiscal’, ha comentat, tot afegint que darrere de tots aquests casos ‘el que hi ha és una realitat de 16.000 milions d’euros anuals de frau fiscal, quatre vegades les retallades que s’han fet des del 2010’.

Segons Fernàndez, el programa del frau és molt greu: ‘Per aquí també se’ns escapa el país. És el més gran saqueig anual organitzat que viu el país, al costat d’unes balances fiscals desequilibrades i injustes.’

Els Pujol han de ‘deixar d’utilitzar la bandera per tapar la cartera’

Respecte al cas de l’ex-president de la Generalitat, Fernàndez ha assegurat que des de la CUP creuen que els negocis dels Pujol s’haurien d’investigar judicialment perquè surti a la llum tot el que hi pugui haver. ‘Jordi Pujol Ferrussola mai no ha fet sobiranisme, sempre ha fet negocis personals i dinàmiques de saqueig de país’, ha dit, tot fent una crida al primogènit i a tota la família perquè ‘deixin d’utilitzar la bandera per tapar la cartera’.

Pel diputat, a més, els presumptes delictes que hagin pogut cometre i el fet que ara surtin a la llum ‘no té res a veure amb el procés sobiranista’. ‘No té res a veure amb el 2012, sinó amb el 1978, i no té a veure amb el sobiranisme sinó amb les elits que defrauden.’

I és que creu que resulta ‘doblement vergonyant’ que els Pujol ‘posin una querella per intentar invalidar la prova, com es va fer al cas Nasseiro’ i, a més, ‘que la defensa i la redacció de la denúncia a Andorra introdueixi elements polítics’. En aquest sentit, Fernàndez fa una demanda directa a CDC perquè ‘obligui la família Pujol a fer fora de la defensa jurídica de la corrupció qualsevol element vinculat al procés independentista’. ‘Els Pujol Ferrusola ja no formen part de la vida política del país, formen part de la crònica negra’, ha conclòs.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any