Possible cas d’Ebola a Barcelona

  • L'individu, que es troba aïllat a l'hospital Clínic, té 36 anys, passaport diplomàtic i és d'origen senegalés · 'La possibilitat que tingui l'Ebola és molt remota, però el risc zero no existeix' detalla el doctor Mateu

VilaWeb
Redacció
22.08.2014 - 16:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament de Salut de la Generalitat ha detectat un possible cas d’ebola a Catalunya, i el secretari de Salut Publica, doctor Antoni Mateu, i el cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic, doctor Jordi Gatell, n’han donat els detalls en una convocatòria de premsa urgent. El possible infectat és un individu de 36 anys, amb passaport diplomàtic i d’origen senegalés. Ara es troba aïllat a l’hospital Clínic de Barcelona, un centre de referència de malalties infeccioses. ‘El pacient no compleix el criteri crític al 100%, però sí l’epidemiològic perquè va estar en un país afectats’, ha indicat Mateu. ‘La possibilitat és molt remota, però el risc zero no existeix’, ha afegit.

Els resultats de les anàlisis que li han fet se sabran demà dissabte al vespre i serà de llavors quan es determinarà si es tracta d’Ebola o d’una altra malaltia. El doctor Gatell ha insistit en què encara no es pot determinar si és Ebola però que l’aïllament forma part del protocol necessari a seguir.

El doctor Mateu ha explicat que el malalt va ser a Guinea Conakry, un país on l’Ebola està estès, del 17 al 19 d’agost i després va tornar a Barcelona fent escala a Dakar. És per això que s’han pres més precaucions del compte. També ha relatat que l’individu va acudir ahir a la tarda a l’Hospital General de l’Hospitalet amb dolor a la gola, sensació distèrminca i febre que no superava els trenta-vuit graus.

Informació relacionada:

Deu preguntes i respostes sobre la transmissió i el tractament de l’Ebola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any