‘La tertúlia proscrita’

Brocanters, antiquaris, galeristes i llibreters es concentren a la Fira d’Antiguitats de Vic

  • S'hi posen a la venda més de 21.000 peces

VilaWeb
ACN
22.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La 23a Fira d’Antiguitats de Vic va obrir la porta dimecres al recinte el Sucre de la capital d’Osona. En total, una trentena de professionals, entre brocanters, antiquaris, galeristes i llibreters, hi posen a la venda més de 21.000 peces. La novetat d’aquesta edició és un taxador que orienta els visitants sobre el valor de les peces que hi vulguin dur.

Si bé en l’edició anterior es va optar per donar una línia ‘vintage’ a la fira, ara s’ha volgut obrir de nou a tots els estils.

El director de la fira, Josep Maria Camps, ha explicat que totes les peces que s’hi poden trobar ‘són revisades per un comitè d’experts, cosa que en garanteix el bon estat de conservació, la qualitat, la procedència, l’edat i el fet que no n’hi hagi rèpliques’. Per Camps, es tracta de la prova que justifica que la fira opta per la qualitat d’allò que s’hi ofereix. A més, cada transacció que es dugui a terme anirà acompanyada d’un certificat d’autenticitat que fa responsable l’expositor de l’originalitat de la peça venuda.

Camps ha dit que el sector ‘no és aliè a la crisi, tot i que la fira de Vic ho nota menys’. A Catalunya, segons que ha explicat, només en queden tres: la de Manresa, la de Lleida i la de Vic. A Barcelona, la gran capital del país, han desaparegut els últims anys les cites que convocaven tot el sector.

El director ha atribuït la bona salut de la fira vigatana al fet que té un públic molt fidel, amb un percentatge del 55% que prové de fora de la comarca d’Osona. A l’agost, ‘els aficionats a les antiguitats saben que tenen una cita ineludible a Vic’.

3.200 metres quadrats d’antiguitats

A banda els estands dels antiquaris, brocanters, galeristes i numismàtics, durant els cinc dies de la fira es poden visitar dues exposicions: una de dedicada a la bicicleta i els velocípedes, que forma part de la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret, i una altra de guarniments d’animals de peu rodó, organitzada per l’Ecomuseu del Blat, una entitat impulsada per l’Ajuntament de Taradell, la Universitat de Vic i l’Associació de Tonis de Taradell.

El certamen ocupa un espai de 3.200 metres quadrats i hi participen trenta expositors, la majoria procedents de Catalunya. L’entrada té un cost de cinc euros. La fira té un pressupost total de 95.000 euros, el mateix que l’any anterior.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any