Julian Assange diu que sortirà aviat de l’ambaixada de l’Equador a Londres

  • No ha especificat, en conferència de premsa amb el ministre d'Afers Estrangers equatorià, com ho faria i quan

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.08.2014 - 12:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de dos anys d’estar a l’ambaixada de l’Equador a Londres, el fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha anunciat avui que pensa deixar-la aviat. En conferència de premsa al costat del ministre d’Afers Estrangers equatorià, Ricardo Patiño, el hacker australià no ha especificat ni quan sortirà de l’ambaixada ni com, atès que la policia britànica té ordre de detenir-lo per extradir-lo a Suècia.

‘Sortiré aviat de l’ambaixada’, ha afirmat Assange. Una afirmació que ha reblat el ministre Patiño: ‘Ha arribat l’hora d’alliberar Assange. És l’hora que es respectin els seus drets humans.’

Assange ha negat que el motiu de la decisió, com afirmen alguns mitjans britànics, siguin uns suposats problemes de cor. Amb tot, ha admès que ‘estar detingut, de diverses formes, durant un període de quatre anys, dos dels quals a l’ambaixada, sense contacte amb l’exterior ni llum solar, causaria que qualsevol persona sana comencés a experimentar dificultats’.

La premsa britànica ha especulat darrerament que els problemes de salut d’Assange podrien forçar-ne la sortida, ja sigui amb un acord entre l’Equador i el Regne Unit o per iniciativa pròpia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any