Ciutadans compara les mobilitzacions de la Diada amb les que promovia Franco

  • 'La majoria reals dels catalans no ha participat mai d'aquestes celebracions', diu Matias Alonso

VilaWeb
ACN
11.08.2014 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de Ciutadans i diputat al Parlament, Matías Alonso, ha comparat aquest dilluns les mobilitzacions que Òmnium i l’ANC convoquen per la Diada en els darrers anys amb les ‘celebracions massives promogudes des del règim’ i que, segons ell, ‘recorden a èpoques que hauríem d’oblidar’. En una entrevista a RNE, Alonso insinuava així, sense esmentar-ho directament, que les manifestacions, la Via Catalana o la ‘V’ d’aquest Onze de Setembre són equiparables a mobilitzacions que s’impulsaven i s’organitzaven des de la dictadura de Francisco Franco. A més, Alonso ha retret que es parli ‘d’èxit’ en les convocatòries quan ‘la majoria real dels catalans no participa en aquestes celebracions’.

Alonso ha dit que les mobilitzacions que convoquen l’ANC i Òmnium ‘a mi em recorden a èpoques que hauríem d’oblidar’ perquè són ‘un tipus de celebracions massives promogudes des del règim’.

A més, Alonso ha retret que ‘la majoria real dels catalans no han participat en aquestes celebracions’ i que les convocatòries ‘no mobilitzen a la majoria dels catalans, ni molt menys’. ‘Què hi haurà menys gent aquesta Diada? Possiblement, però des dels mitjans públics, els mitjans separatistes i els mitjans subvencionats se seguirà dient que ha estat un èxit i que surt al carrer la majoria dels catalans com sempre, quan no ha estat mai així’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any