Una família d’excursionistes explica la trobada cara a cara amb un llop al Puigmal

VilaWeb
ACN
10.08.2014 - 18:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una família francesa que passava les vacances al Pirineu oriental explica que es va trobar cara a cara amb un llop al Puigmal, on havien anat a fer una excursió. Segons que han dit els protagonistes a la web de l’emissora France Bleu, l’animal, tan bon punt va sentir la presència del grup, va fugir corrent, però tot i així els excursionistes van ser a temps de poder-li fer una fotografia. El pare de la família, Jean-Charles Grange, ha qualificat l’encontre ‘d’excepcional’, i ha afirmat que aquest moment ‘restarà per sempre gravat a la nostra memòria’. El 24 de juliol el llop també havia estat vist al massís i captat amb una càmera, segons que han explicat els agents rurals.

Aquestes són les declaracions de Jean-Charles Grange:

La família era a l’Alta Cerdanya de vacances i va decidir anar a fer una excursió al massís de Puigmal. Jean-Charles Grange, entomòleg de professió, havia sortit amb la seva dona i els seus dos fills a capturar insectes al capvespre, i a la tornada es van trobar de sobte amb l’animal. ‘Vam veure una cosa que es bellugava molt ràpid a una vintena de metres’, explica Grange, ‘i de cop el vam veure bé, i em vaig posar a cridar: És un llop! És un llop!’. Després, l’animal va fugir corrent.

La família no es va espantar, ja que l’animal no va mostrar cap actitud amenaçadora en veure el grup, sinó que es va amagar entre uns pins de més enllà i els va observar des d’una posició més segura. Va ser en aquest moment quan la dona va aconseguir fer una fotografia on es distingeix clarament la figura del llop.

Fa deu anys que es va reconèixer oficialment que el llop havia tornat a Catalunya, tot i que alguns exemplars ja havien estat detectats abans per algunes persones. El llop es va introduir al massís del Cadí, però també se sap d’algun exemplar al Ripollès. Es tracta d’individus solts, no de manades, segons que expliquen els experts. En el cas del Puigmal, se sabia de fa anys que n’hi havia a la banda nord del massís, però des de fa temps també s’han deixat veure a la cara sud. Es tracta d’un animal difícil de veure i de fotografiar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any