Lectures de mar i muntanya: ‘L’endemà de tot’

  • Una novel·la de Lluís Calvo publicada per Raig Verd · Llegiu-ne un fragment

VilaWeb
M.S.
14.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Un taxi gairebé m’ha atropellat a la Rambla i això una altra persona ho hauria vist com un presagi, però a mi m’ha semblat una imatge de les meves vides possibles, que esgarrapen el temps com un gat’, escriu Lluís Calvo. El fragment pertany a la novel·la ‘L’endemà de tot’ i el destaca l’editora de Raig Verd, Laura Huerga, que explica: ‘Es tracta de la narració de la vida de quatre amics al barri de Ciutat Vella de Barcelona sota el punt de vista d’un d’ells. Les converses, les cançons, sobreviure com es pot… els pensaments del protagonista es quedaran amb tu durant molt de temps.’ Llegiu-ne un fragment.

I l’escriptor, traductor i enigmista Pau Vidal en diu: ‘Una magnètica història de perdedors dels de tota la vida. Un viatge edificant per la degradació d’un futur que els torna de dret al passat, com si el Xino encara fos entre nosaltres. Un retrat actual de la sordidesa de la Ciutat Vella de sempre. Quatre herois antics i alhora moderns que lluiten per morir dignament en una ciutat que ja és morta de fa temps.’

Lluís Calvo (Saragossa, 1963) ha publicat dinou llibres de poesia. Els últims han estat ‘Col·lisions’ (3i4, 2009), ‘Estiula’ (Labreu, 2011), ‘Teresa la mòmia’ (amb David Caño, Pont del Petroli, 2013) i ‘Llegat rebel’ (Edicions Terrícola, 2013). També ha publicat tres novel·les: ‘Aconitum’ (Ed. 62, 1999), ‘Electra i la carretera’ (Destino, 2001) i ‘L’expulsió del paradís’ (Destino, 2004). I en el terreny de l’assaig, ‘Les interpretacions’ (Edicions del Salobre, 2006) i ‘Baules i llenguatges’ (3i4, 2011). Igualment, ha escrit articles de crítica i anàlisi literària en nombrosos estudis col·lectius i revistes. Ha guanyat diversos premis literaris, com ara l’Amadeu Oller, el Miquel de Palol, el Ciutat de Palma, els Jocs Florals de Barcelona i el premi d’Octubre – Vicent Andrés Estellés. Recentment ha estat reconegut amb el premi de la Crítica Serra d’Or pel poemari ‘Estiula’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any