Baixa el turisme a 7 comunes turístiques, nord-catalanes

  • 7 comunes nord-catalanes costaneres, han experimentat una important baixa en la freqüentació turística, aquest primer mes de vacances ...>>
    Dj. 31 de juliol del 2014

VilaWeb
Redacció
31.07.2014 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El professionals del turisme de 7 comunes nord-catalanes, han fet un primer balanç de la temporada turística, on constaten que hi ha una baixada en la freqüentació generalitzada. Les concernides són: Cervera, Banyuls de la Marenda, Cotlliure, Argelers de la Marenda, Sant Cebrià, Canet de Rosselló i el Barcarès.

Així per exemple a Cervera segons amb l’oficina de turisme, juliol  ha estat bastant difícil amb menor assistència. Encara que sembla que els clients estrangers continuen venint, mentre que baixa el turista francès.

A Banyuls de la Marenda, durant gairebé un mes (del 15 de juny al 15 de juliol), el municipi ha experimentat un descens de l’activitat amb una taxa d’ocupació de només del 60 al 65% . Amb el 80% d’ocupació al juliol del càmping municipal.

En quant a Cotlliure, el turisme només ha començat a aparèixer a partir del 15 de juliol.

A Argelers de la Marenda, alguns professionals de l’hosteleria tampoc estan molt optimistes, . Asseguraen que el que més manca enguany és el turisme de nacionalitat francesa.

A Sant Cebrià, segons un centre de reserves, hi ha prop d’uns 75% d’ocupació. Els hotels en general, mostren una disminució del 10% en referència a l’any passat.

A Canet de Rosselló el que més està primant és l’allotjament entre particulars, pel costat dels Turistes sorgeix aquest any un nous clients: els russos així com els australians, probablement atrets pels vins i les vinyes nord-catalanes. Per banda seua el càmping ‘Mar Estang’ (sic), amb 600 places, mostra per la banda seua un descens del 30% al juliol.

Per acabar, al Barcarès anuncien una baixa d’ocupació del 40% en quant a l’any passat, però el que més preocupa als professionals és la baixa del poder adquisitiu dels turistes que arriben enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any