Contundents reflexions del conseller Santi Vila sobre el cas Jordi Pujol

  • Diu que el comportament de Pujol 'és inadmissible i reprovable'

VilaWeb
ACN
28.07.2014 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Territori i Sostenibiltat i directiu de CDC, Santi Vila, ha afirmat que el comportament de l’ex-president Jordi Pujol, ocultant diners a Andorra, ‘és inadmissible i reprovable’. Considera que resulta especialment ‘xocant’ per tractar-se d’algú que sempre incorporava als seus discursos ‘una reflexió ètica i moralitzant’. Per això, Vila creu que era ‘exagerada segons quin tipus d’idealització’ de l’expresident i espera que d’aquest cas se n’extregui la lliçó ‘de no idealitzar més cap tipus de lideratge’, sobretot els més ‘messiànics’, ha remarcat. ‘Ens hauríem d’acostumar, com fan els grans països europeus a tenir polítics més discrets’, ha raonat.

Heus ací les declaracions de Vila:

Vila ha admès que la revelació de l’ex-president Pujol és una notícia ‘molt negativa’ per ‘la confiança i per l’ànim col·lectiu del país’. La primera lliçó que s’ha d’extreure d’aquest cas és la de ‘no idealitzar cap lideratge’.En especial, ‘quan es molt messiànic’. ‘Ens hauríem d’acostumar’, com passa ‘als grans països europeus’, a comptar amb polítics ‘més discrets’ que ‘identifiquen els problemes i els solucionen’.

Mantenir aquesta relació més freda amb els dirigents ‘és molt poc llatí’ perquè aquí es tendeix ‘a idealitzar el polític i a sobredimensionar les seves capacitats de resoldre problemes’. Toca reflexionar que potser era ‘exagerada segons quin tipus d’idealització’ i, al mateix temps, també hauríem de ser ‘continguts’ des del punt de vista de ‘de les reprovacions’. És evident que són fets ‘molt greus’ que s’aniran coneixent ‘millor’ al llarg de les properes setmanes, que poden tenir ‘tot tipus de conseqüències’.

El que ‘ens colpeix més’ és que Pujol es caracteritzava perquè en bona part del seus discursos hi havia una component ‘ètica i moral important’. Sovint feia reflexions que anaven més enllà de la política -‘d’identificar problemes i resoldre’ls’- que incorporaven raonaments ‘moralitzants’ que ara ‘xoquen encara més’ perquè hi hagut ‘un comportament inadmissible i reprovable’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any