Avions militars espanyols tornen a volar a baixa alçada a Catalunya

  • Queixes dels veïns de diversos municipis del Pla d'Urgell

VilaWeb
Redacció
25.07.2014 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Torna la polèmica pels vols a poca alçada d’avions militars espanyols al Principat. Segons informa Ràdio les Borges, ahir cap a les deu del matí uns quants veïns de Miralcamp i de Mollerussa van quedar sorpresos pel fort soroll que van sentir quan van passar volant a molt baixa altura dos avions de l’exèrcit espanyol. El retruny i la vibració van fer pensar a molta gent que es tractava d’un terratrèmol, fins que es van adonar que eren avions. Avui Catalunya Ràdio ha informat que també van passar per Linyola i per diversos indrets de les Garrigues i de la Noguera.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, s’ha queixat d’aquest incident, i ha qüestionat que els avions volessin a una alçada superior a tres-cents metres.

El 2012 ja hi va haver queixes d’ajuntaments i fins i tot del govern català per uns casos semblants, que consideravan una provocació, amb avions militars espanyols volant a baixa alçada al Segrià, al Ripollès, la Cerdanya i el Berguedà.

Arran d’aquella polèmica, la delegació del govern espanyol a Catalunya es va limitar a dir que, de vols d’avions militars, se n’havien fet tota la vida.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any