A Bauzá, li esclata una crisi interna a Eivissa

  • El president fa plegar la batllessa i tres regidors per unes disputes entre l’ajuntament i la direcció del PP

VilaWeb
Redacció
23.07.2014 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular ha forçat la dimissió de la batllessa de l’ajuntament d’Eivissa, Pilar Marí, i els regidors Juan Mayans, Alejandro Marí i Rai Prats per no haver respectat les decisions que es van prendre en el comitè de direcció. El president del PP a les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha anat expressament a Eivissa aquest dimecres a la matinada per posar remei a la crisi del partit al consistori.

Fa uns dies, la batllessa i els tres regidors van anunciar la seva dimissió, però dimarts al matí es van fer enrere i van decidir, pel seu compte i sense tenir al corrent a la formació, continuar ocupant els seus càrrecs. Pilar Marí estava disposada a no renunciar-hi després que alguns dels seus companys de l’equip de govern li demanessin que reconsiderés la decisió d’abandonar el càrrec.

Al comitè de direcció s’havia acordat que seria un dels tres regidors que ara ha hagut de dimitir, Rai Prats, qui seria el nou candidat a la batllia de Vila. La decisió, que va provocar crítiques dins el partit, ha estat el detonant de la crisi interna que Bauzá ha hagut d’anar a resoldre amb urgència.

Ara el PP sondejarà les persones que els segueixen en la llista electoral presentada pel partit a les passades eleccions i després es plantejarà si renuncia o no a la batllia del municipi.

L’oposició no té pressa

La possibilitat que el PP deixi els càrrecs dins el consistori d’Eivissa obre la porta a l’oposició a ocupar la batllia. Tot així, el PSOE-Pacte de la Vila no té pressa per tornar a ocupar els càrrecs. ’No volem entrar a l’ajuntament d’Eivissa per la porta de darrere’, ha dit la portaveu Lurdes Costa, però ha matisat que la formació assumirà la responsabilitat que li toqui i que garantirà la governabilitat del consistori.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any