L’ONU i Obama demanen que s’aturi la violència a Gaza

  • Netanyahu, decidit a mantenir l'ofensiva · Mig miler de morts en dues setmanes d'atacs de l'exèrcit israelià

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.07.2014 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan fa dues setmanes que va començar l’ofensiva militar d’Israel a la franja de Gaza, el nombre de víctimes mortals ja és de mig miler, la gran majoria civils. Només ahir hi va haver un centenar de morts arran dels bombardaments de l’artilleria israeliana. El consell de seguretat de l’ONU ha demanat que hi hagi ‘una aturada de les hostilitats’, i el president dels Estats Units, Barack Obama, ha expressat al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el suport al dret de defensar-se d’Israel però li ha demanat un alto el foc immediat.

‘Els membres del consell de seguretat expressen la seva seriosa preocupació per l’escalada de violència relacionada amb Gaza’, diu el text aprovat per aquets òrgan de l’ONU, que fa una crida ‘al respecte de les lleis humanitàries internacionals, incloent la protecció dels civils’.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, està decidit a continuar els atacs contra Gaza ‘tant com calgui’ per aturar el llançament de coets per part d’Hamàs. Ho deia al final de la jornada sagnant d’ahir, en què hi va haver un centenar de morts a Gaza, la majoria civils. L’exèrcit israelià va intensificar els bombardaments després d’haver perdut tretze soldats en combats de matinada en territori palestí contra milicians d’Hamàs, segons que va informar l’exèrcit mateix. El nombre total de morts a la franja aquestes últimes dues setmanes ja puja a més de cinc-cents, amb milers de ferits.

L’ONU advertia ahir que se li acabava el subministrament per ajudar els 50.000 palestins que havien cercat refugi a les seves escoles a Gaza. Un funcionari de l’ONU va dir que fugia molta més gent que no esperaven, amb l’agreujant que les fronteres d’Israel i d’Egipte eren tancades als habitants de Gaza.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any