Expectació per saber avui els detalls de la V de la Diada

  • L'ANC i Òmnium presenten la campanya de mobilització de la societat civil per la consulta

VilaWeb
Redacció
17.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural presenten avui a migdia la gran campanya unitària de la societat civil amb vista a la consulta, que portarà per lema ‘Ara és l’hora. Units per un nou país‘. La mobilització més destacada serà la V entre la Gran Via i la Diagonal de Barcelona l’Onze de Setembre, que prepara l’ANC. Totes dues entitats l’han batejada amb el nom de Via Catalana del 2014. Carme Forcadell i Muriel Casals en revelaran els detalls en una conferència de premsa al Disseny Hub de Barcelona, l’edifici de la plaça de les Glòries Catalanes, que és en el vèrtex de la V.

Després de la gran manifestació del 2012 i de la immensa cadena humana de l’any passat, l’ANC va revelar a l’abril la mobilització d’aquest Onze de Setembre: una V gegantina –‘de Via, de Voluntat, de Votar i de Victòria’– que ha d’omplir de gent la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, i que confluirà a la plaça de les Glòries.

La V s’organitzarà per trams i els participants s’hi hauran d’inscriure prèviament. D’entrada, tan sols hi podran accedir els qui s’hi hagin apuntat. El sistema d’inscripció s’ha d’activar ben aviat i funcionarà com l’any passat amb la Via Catalana, de manera que l’organització pugui preveure si cal reforçar un tram que tingui poca afluència i la densitat de participants quedi ben repartida. A més, tal com es va fer amb la Via Catalana, també es preveu de vendre samarretes que ajudin a visualitzar des de l’aire la mobilització.

Però la campanya que l’ANC i Òmnium presenten avui anirà més enllà de la V de la Diada; exposaran un pla d’acció unitari de la societat civil perquè la consulta esdevingui ‘l’eina guanyadora d’un país nou’.

L’ANC ja ha començat les accions de la campanya d’estiu prèvia a la Diada, amb assaigs locals de la V i amb la construcció de murals gegantins que interpel·laran, cadascun, un dirigent polític que serà clau a l’hora del reconeixement internacional de la causa catalana. El cap de setmana ja se’n va formar un a Badalona, amb la cara del president dels EUA, Barack Obama.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any