Lina Morales, batllessa de Cabrils: ‘És una sentència política’

  • La resolució que anul·la l'acord de ple sobre el 9-N és 'plena de contradiccions', defensa l'Ajuntament

VilaWeb
ACN
10.07.2014 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de Cabrils, Lina Morales, afirma que la sentència que anul·la l’acord del ple sobre la cessió del padró municipal a la Generalitat per a la consulta del 9-N ‘té moltes connotacions polítiques’. Morales afegeix que la sentència ‘és plena de contradiccions’ perquè no té en compte cap dels dos supòsits que planteja l’Ajuntament per autoritzar la cessió de les dades: que la consulta es doti d’un marc legal i que la Generalitat sol·liciti les dades del padró. ‘La jutgessa diu que la Generalitat no té dret a fer la consulta i, si és així, la sentència no té sentit. I si s’acaba fent la Llei de consultes, tindríem dret a cedir el padró i la sentència tampoc tindria sentit’, defensa la batllessa.

Morales ha comparegut aquest dijous després que dimecres es fes pública la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona, que ha acceptat el recurs presentat per un veí del poble que denunciava que la cessió de les dades del padró a la Generalitat vulnerava els seus drets.

L’Ajuntament hi recorrerà, com ja va anunciar Morales aquest mateix dimecres en declaracions a l’ACN. Aquest dijous n’ha detallat àmpliament els motius: ‘és una sentència plena de contradiccions que quan primer diu blanc després diu negre i té moltes connotacions polítiques. Demà al matí ens reunirem amb l’advocat perquè s’ha de fer un recurs.

La batllessa defensa que ‘no és de justícia’ que s’anul·li la possibilitat d’entregar el padró a la Generalitat per a la consulta pel fet que ho demani un veí. ‘Hi ha un greuge comparatiu’, adverteix. Morales afegeix que si s’acaba fent la consulta, en l’actual escenari ‘els veïns de Cabrils no podrien votar per culpa d’un senyor’.

‘Estem vivint temps políticament convulsos i potser la jutgessa té i ha barrejat moltes coses. És una sentència política’, ha etzibat. La batllessa recorda que la moció del ple del 27 de març plantejava dos supòsits previs abans de cedir el padró que la sentència no té en compte. L’Ajuntament ho condicionava a un nou marc legal i a que la Generalitat demanés les dades.

En la sentència, segons argumenta Lina Morales, la jutgessa s’agafa al fet que ‘la Generalitat no té dret a fer la consulta’ en l’actual marc legal. Si és així, raona la batllessa, la sentència ‘ja no té sentit. En cas que s’adeqüi la llei i s’aprovi una Llei de consultes, la resolució judicial ‘tampoc té sentit’ perquè ‘tindrem dret a fer la consulta’.

Consulta popular sobre una plaça

La sentència emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona també menciona una petició feta per l’Ajuntament de Cabrils per realitzar una consulta popular al municipi sobre el futur d’una plaça pública, el passat 10 d’Abril, per fer coincidir la consulta amb les eleccions europees.

La batllessa recorda que en aquell cas ningú és va oposar a fer servir el padró municipal, però que la consulta no es va acabar fent perquè l’Estat no ha contestat encara la petició. La intenció del govern de Cabrils és preguntar als veïns si volen que l’actual aparcament de La Concòrdia es mantingui com a tal o si, per contra, volen que es converteixi en una gran plaça publica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any