Tremosa admet que s’hauria estimat més deixar el grup liberal

  • UPyD diu que li impedirà d'utilitzar l'eurocambra 'amb propòsits secessionistes'

VilaWeb
Redacció
09.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, va reconèixer ahir que ell s’hauria estimat més de deixar el grup liberal i va apuntar la possibilitat dels Verds: ‘La meva opinió és sabuda: hauria buscat un espai de més comoditat i de coherència ideològica’, va dir a Catalunya Ràdio. D’una altra banda, l’eurodiputat d’UPyD Francisco Sosa Wagner va dir que s’oposaria a qualsevol intent de Tremosa ‘d’utilitzar el Parlament Europeu amb propòsits secessionistes’. L’acusà de ‘no haver guardat les formes’ a l’hora de barrar el pas d’UPyD a l’ALDE.

Segons Tremosa, el president del grup verd és un alt executiu d’una multinacional que té un discurs a favor del negoci i de quadrar el pressupost. ‘El grup verd europeu té una dinàmica molt semblant a la nostra’, va dir. Tanmateix, CDC no descarta res si a l’hora de la veritat, el 9-N, la família liberal no defensa el dret de decidir.

Sobre si la decisió de quedar-se dins el grup liberal era la ‘menys dolenta’, com va comentar el secretari d’organització de CDC, Josep Rull, Tremosa va dir que el temps ho diria. Va explicar que l’opció era a curt termini, fins el 9-N, per no comprometre la posició dels liberals a favor del dret de decidir. ‘Veurem si la família liberal a l’hora de la veritat ens fa costat. I, en cas contrari, no descartem res’, va advertir.

Va afegir que ell no era militant de CDC i que era el partit que havia de prendre aquesta decisió, però va subratllar que la política internacional del partit restava ‘supeditada a un respecte clar i un suport en aquest sentit’.

UPyD amenaça Tremosa

L’eurodiputat d’UPyD, Francisco Sosa Wagner, va dir que la situació a Catalunya era un ‘conflicte petit al qual s’intenta donar una dimensió europea per convertir-lo en l’epicentre d’una discussió política’. I afegí: ‘Les coses a Europa són més complexes. Al Parlament Europeu, s’hi tracten assumptes com ara la pesca, l’agricultura, les beques Erasmus, el pressupost. Aquí no ens centrem a discutir sobre la independència de Catalunya. En alguns casos coincidirem i en alguns altres no.’ Però va assegurar que en l’afer sobiranista CDC hi trobaria una oposició frontal.

Sosa Wagner també acusà Tremosa d’haver enviat escrits contra UPyD a la resta de partits de l’ALDE en ‘termes molt poc admissibles, i molt menys pel Parlament Europeu, on es guarden les formes’. ‘Ara han d’acceptar la nostra presència al grup liberal’, va afegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any