‘Cataconya’, la bíblia de l’independentisme ridiculista, disponible a la xarxa

  • El llibre de David Duran es pot descarregar gratuïtament en format PDF i ePub · Publicat el 1996, s'havia descatalogat

VilaWeb
Redacció
07.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 1996, quan l’independentisme era molt minoritari i encara es recomponia del cop repressiu del 92, va aparèixer el llibre ‘Cataconya. La via ridiculista d’accés a la independència‘, de David Duran. Era la primera novel·la d’humor independentista que, a més, feia una reflexió sobre la necessitat de trobar noves línies de lluita per a assolir la independència. En clau divertida i provocadora, explicava, des d’un futur hipotètic, com Catalunya aconseguia la independència a partir de la ridiculització de la condició espanyola que s’imposa als catalans.

‘Cataconya’ va ésser publicat per la Magrana l’octubre del 1996, se’n va fer una segona edició el març del 1997 i en el moment que RBA va comprar l’editorial el va descatalogar, quan encara se’n feien presentacions.

Potser per aquest motiu, ésser un llibre difícil de trobar, ‘Cataconya’ fou considerat la ‘bíblia’ dels grups que, fins ben entrat el 2000, adoptaren el ridiculisme com una manera d’actuar que combinava l’independentisme amb l’humor.

Ara, en ple procés sobiranista, la novel·la s’acaba de penjar gratuïtament a internet, en format PDF o ePub.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any