Ros, Tura, Nadal, Castells i Geli promouran candidatures municipals al marge del PSC

  • Jordi Martí abandona també el PSC

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.07.2014 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Líders crítics del PSC s’han unit per impulsar un moviment municipalista al marge del partit. ‘Estem radicalment a favor del dret de decidir’ ha dit Montserrat Tura durant la presentació a Girona. ‘Estem aquí per fer néixer una cosa nova, una marca municipalista i socialista’. A la trobada s’han reunit crítics del PSC com Antoni Castells, Montserrat Tura, Manel Nadal, Marina Geli, Àngel Ros, Núria Ventura i Pia Bosch, entre d’altres. ‘Moviment Catalunya’ ha estat el nom que han triat per a la plataforma, malgrat que a cada municipi pot prendre una forma diferent. Pia Bosch, portaveu de la plaforma ha dit que ara com ara tenen per objectiu impulsar candidatures a les eleccions municipals sota els eixos de la defensa de la catalanitat i el progrés social i econòmic.

Han explicat que defugen de dir-li partit i el registraran com a associació, amb la intenció de ser presents a municipis de tot el país a les pròximes eleccions. Defensen la catalanitat i el progrés econòmic i social com a principals eixos. ‘Hi ha molta gent que se sent orfe dels valors del socialisme i volem venir a sumar, no anem contra ningú’, ha manifestat la cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona, Pia Bosch, que fa unes setmanes va anunciar que no anava a les primàries i que promouria una candidatura alternativa.

El moviment que ara arrenca es visualitzarà a cada municipi sota unes sigles que no han concreta. Els impulsors asseguren que hi tenen cabuda militants d’altres partits i independents. ‘No anem contra ningú’ han dit durant la presentació. ‘No venim a crear una marca blanca del PSC sinó a iniciar el camí d’un nou moviment polític’ ha dit Núria Ventura Brusca, l’alcaldessa d’Ulldecona.

, el regidor de Barcelona que es va presentar a les primàries del PSC de la ciutat, ha anunciat també que abandona el PSC després de vint anys de militància: ‘Estic fart de ser crític’.

A cada municipi la candidatura pot ser diferent

Dins del moviment hi ha persones que actualment militen al PSC, crítics que han abandonat la militància i també algunes que no han tingut mai el carnet del PSC. Per això, els impulsors del moviment asseguren que a cada municipi es pot donar una situació diferent i que cada candidatura tingui un nom específic i hi conflueixin persones de diferents sensibilitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any