Pablo Iglesias s’estrena al Parlament Europeu amb un encès discurs contra la troica

  • S'ha presentat com a candidat del grup Esquerra Europea a la presidència de la cambra

VilaWeb
Redacció
01.07.2014 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s’ha estrenat avui al Parlament Europeu amb un encès discurs contra la troica i el domini del poder financer damunt els ciutadans d’Europa. Era el discurs de presentació de la seva candidatura com a president de la cambra, en nom del grup Esquerra Europea. Els diputats del seu grup han aplaudit unes quantes vegades la intervenció i al final s’han aixecat per ovacionar-lo dempeus. Iglesias no ha pogut acabar el discurs: el president en funcions de la cambra li ha hagut de retirar la paraula perquè havia excedit el temps previst. A continuació podeu veure tot el discurs:

Iglesias ha destacat que els eurodiputats han d’estar ‘a l’alçada’ de les circumstàncies i ha reivindicat la ‘lluita contra el feixisme’ en un moment en què ‘la intolerància i la xenofòbia ens tornen a amenaçar’.

Iglesias ha dit que el millor patrimoni d’Europa era ‘la voluntat dels seus ciutadans de ser lliures i no servents de ningú’. Ha criticat que, segons ell, la UE treballi al servei de les grans corporacions i els ‘lobbies’ empresarials. Ha avisat als seus col·legues de l’eurocambra que l’escó a Estrasburg no pot ser ‘un premi de consolació o una jubilació daurada’. ‘Teniu un contracte de responsabilitat política signat amb els vostres pobles’, ha dit. Iglesias ha demanat el vot especialment als eurodiputats ‘del sud i de l’est d’Europa’ on més es noten les conseqüències de la crisi. ‘La nostra fidelitat és amb els ciutadans que ens han escollit, ells no són als passadissos d’aquesta cambra o als hotels que l’envolten, però recordeu que són sobirans i demanaran comptes pel que feu en nom seu’, ha dit.

 

Informació relacionada:

Pablo Iglesias: ‘Si els catalans volen marxar, no hi ha res a discutir’

Guia per a entendre els grups del Parlament Europeu

L’eurocambra reelegeix com a president el socialdemòcrata Martin Schulz

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any