Nicolas Sarkozy, detingut per tràfic d’influències

  • L'ex-president francès és retingut en una comissaria de Nanterre, on pot passar un màxim de 48 hores

VilaWeb
Redacció
01.07.2014 - 08:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continua declarant l’ex-president de la república francesa, Nicolas Sarkozy, detingut ahir a la matinada, en la investigació d’un cas de tràfic d’influències a càrrec de la fiscalia anticorrupció. Sarkozy ha estat traslladat a les vuit del matí a l’Oficina central de la lluita contra la corrupció i les infraccions financeres i fiscals, a Nanterre, per a un interrogatori que pot durar vint-i-quatre hores. Des del 26 de febrer, Sarkozy és objecte d’una investigació judicial que també tracta d’un cas de violació del secret d’instrucció. La policia judicial investiga si Sarkozy tenia una xarxa d’informadors dins el sistema judicial que li oferia dades sobre els processos judicials que el podien afectar.

L’advocat de Sarkozy, Thierry Herzog, va ser interrogat ahir juntament amb el jutge Gilbert Azibert i l’advocat general de la cambra criminal de la Cort de cassació, Patrick Sassoust. Tots tres van ser interrogats en la mateixa investigació.

Segons que va explicar Le Monde el 8 de març, els investigadors persegueixen una xarxa d’informadors de la policia i la justícia que presumptament van filtrar informació a familiars de l’ex-president francès en els procediments legals en què és implicat.

Les sospites van començar en una investigació penal per corrupció iniciada la primavera del 2013 a mans dels jutges Serge Tournaire i René Grouman sobre el possible suport financer de la Líbia de Gaddafi a la campanya presidencial de Sarkozy, el 2007.

Per a aquesta recerca, els investigadors van sotmetre a escoltes telefòniques l’ex-cap d’estat des del setembre del 2013. I aquestes escoltes van revelar que Sarkozy rebia informació sobre les investigacions que l’implicaven.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any