El PP no dóna cap opció a la tercera via

  • Cospedal no veu factible una reforma de la constitució per solucionar 'problemes territorials' · Defensa la missió de Felip VI és vetllar perquè no es posi en perill la unitat d'Espanya

VilaWeb
ACN
30.06.2014 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ha descartat una reforma de la constitució espanyola per donar solució al procés català argumentant que no és ‘factible’. En el marc d’una conferència al Campus FAES, la número 2 dels populars ha insistit que ‘més enllà del que es pugui consumir i esgotar en un míting o una rebel·lió oportunista’, ara no és moment de dedicar-se a aquestes qüestions i ha assenyalat que els esforços s’han de destinar a les ‘accions necessàries’. D’altra banda, Cospedal ha defensat que la missió de Felip VI és vetllar perquè no es posi en perill la unitat d’Espanya i ha retret que alguns vulguin donar-li un paper diferent al que li correspon.

‘No veig factible en aquests moments, de cap manera, la pretesa reforma de la Constitució per solucionar diversos problemes territorials que alguns proven de provocar’, així de contundent s’ha expressat Cospedal descartant una possible modificació de la carta magna. En aquest sentit, ha recordat que qualsevol reforma ha de ser aprovada per dos terceres parts del congrés espanyol i que suposa la dissolució de les corts i la celebració d’un referèndum.

Cospedal ha avisat que els espanyols no es poden quedar ‘ni abstrets ni desunits’ davant d’un món global i ha rebutjat una segona transició que tingui per objectiu ‘destrossar la primera transició’. ‘És una impostura i una irresponsabilitat sense límits i no podem reinvertar el nostre país cada vegada que hi hagi vents de crisi o de transformació’, ha reivindicat. Tot i admetre que hi ha molts valors democràtics que s’han de ‘reformar i renovar’, ha alertat que no es poden fer trontollar aquests valors davant de ‘necessitats polítiques ni oportunismes de torn’.

En referència al mandat que Felip VI inicia, Cospedal ha assegurat que la seva missió és vetllar perquè es respecti la sobirania nacional i perquè no es posi en perill la unitat d’Espanya que, per Cospedal, també forma part de la sobirania nacional. En aquest sentit, ha retret que hi hagi qui tracti de donar a Felip VI un ‘paper diferent al que li correspon constitucionalment’, en referència implícita al president de la Generalitat, Artur Mas, que li ha demanat que exerceixi d’àrbitre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any