Llanos de Luna també s’estimba en la denúncia contra l’ajuntament d’Igualada

  • El consistori va aprovar una moció a favor del dret de decidir

VilaWeb
ACN
25.06.2014 - 15:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat la denúncia que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va presentar contra l’Ajuntament d’Igualada per haver aprovat una moció a favor del dret a decidir el 25 de setembre de 2012. Així ho ha anunciat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, qui ha denunciat que ‘és molt greu que s’estiguin utilitzant recursos públics per coartar la llibertat dels ajuntaments’. La moció també instava el Parlament a convocar un referèndum o, si s’escau, votar la declaració unilateral de sobirania nacional; a emprendre accions per la creació de la hisenda pròpia; o a donar suport a les accions de l’ANC.

El 25 de setembre de 2012 l’equip de govern de l’Ajuntament d’Igualada (CiU i ERC) va presentar una moció a favor del dret a decidir que va ser aprovada amb el suport de la majoria de grups municipals -CiU, ERC, PSC i ICV- a excepció dels dos regidors del PP i l’únic regidor de PxC. Uns mesos després, concretament el 21 de gener de 2013, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna va interposar una denúncia contra el consistori per l’aprovació d’aquesta moció amb la intenció d’impugnar-la. Amb tot, el jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha declarat ara la inadmissibilitat del recurs.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha alegrat de la decisió judicial -igual com ja ha passat amb casos similars d’altres ajuntaments- i ha titllat l’actuació de Llanos de Luna de ‘greu irresponsabilitat’. Segons ell, ‘és molt greu que s’utilitzin recursos públics per coartar la llibertat d’expressió’ i més ‘en un moment de crisi econòmica en què s’estan ofegant les finances del Govern’. Castells ha anunciat que les costes del procés s’hauran de pagar a mitges entre la delegació del govern i l’Ajuntament d’Igualada -que en aquest cas se’n farà càrrec l’Associació Catalana de Municipis-.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any