Els castells pel 9-N, imatge del dia al britànic The Independent

  • Una fotografia de la Joves de Valls ocupa les pàgines centrals del diari

VilaWeb
Redacció
09.06.2014 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els castells en favor de la consulta del 9 de novembre que ahir es van alçar en diverses capitals europees han tingut un ampli ressò en la premsa internacional. I en el diari britànic The Independent han tingut un tracte preferent, essent el tres de set de la Joves Xiquets de Valls amb l’emblemàtica Tower Bridge de Londres de fons la imatge del dia en l’edició en paper. La fotografia, que ha piulat aquest migdia la colla vallenca, ocupava les pàgines centrals del diari.

La foto, que porta per títol ‘Les dues torres’, va acompanyada d’un text de l’agència Reuters que diu: ‘Un grup d’acròbates (sic) catalans construeixen una torre humana davant del la Tower Bridge de Londres.’ Afegeix que l’acció s’emmarcava en la iniciativa de ‘milers de catalans aixecant castells simultàniament a Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, París i Barcelona, duent pancartes on es podia llegir “Catalans want to vote”.

I acaba dient: ‘L’acció es va preparar per a aconseguir l’atenció internacional a l’aspiració compartida pel 75% de la població de Catalunya de poder votar sobre l’autodeterminació i la possible independència d’Espanya.’

Vegeu també: Ampli ressò a la premsa internacional dels castells de #CatalansWanttoVote

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any