Milers de persones refermen l’escola en català a València

  • Dissabte també es va fer trobada d'Escola Valenciana a la Marina Baixa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana s’ha fet la XXVII Trobada de València, que va reunir milers de persones a favor del model d’escola valenciana. Per primera vegada, s’ha fet al barri de Ciutat Vella, a recer de les Torres de Quart de la ciutat. La trobada anà precedida d’una manifestació en què van participar més de cinquanta centres, entitats i institucions de la ciutat, acompanyats de les entitats que conformen la comunitat educativa valenciana. Dissabte també hi hagué una trobada a Orxeta, a la Marina Baixa.

‘Després de les determinacions polítiques de Fabra i M. José Català de tancar escoles públiques en la nostra llengua, de suprimir unitats educatives en valencià i d’atacar l’escola pública, de qualitat i en valencià, era important de reconvertir la cercavila de la Trobada de València en una manifestació com la que hem fet avui, plena de música, de gent, de xiquets i xiquetes que diuen sí a la nostra escola i que deixen en evidència la gestió errònia de M. José Català’, va dir el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

L’organització també va recordar Jaume Sastre, el docent de les Illes Balears que va començar una vaga de fam fa més de tres setmanes pels atacs del govern balear a l’ensenyament en la nostra llengua.

‘Els atacs que rep l’ensenyament en la nostra llengua tant al País Valencià com a les Illes i Catalunya ha fet que Escola Valenciana, Somescola i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears ens hàgem unit amb un objectiu comú: manifestar el nostre rebuig als atacs del govern de Rajoy, el de Fabra i el de Bauzá contra la nostra llengua, amb la LOMCE i els decrets autonòmics’, digué Moreno. 

Al final de la manifestació, la Coraleta del Micalet, Marcel el Marcià a la Mediterrània i Pep Gimeno Botifarra van amenitzar la festa.

D’una altra banda, dissabte a Ontinyent la trobada de plataformes per l’ensenyament públic va acordar un seguit d’accions de pressió per a final de curs, com ara mobilitzacions davant la Conselleria d’Educació els dies 16, 17 i 18 de juliol. Així mateix, es va parlar de convocar una vaga educativa de tres dies a començament del curs vinent.

Més informació a VilaWeb Ontinyent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any