ICV-EUiA demana la compareixença d’Espadaler per l’actuació dels mossos

  • La coordinadora contra la Tortra denuncia que s'hagin enregistrat imatges dels manifestants sense presència d'un advocat

VilaWeb
ACN
01.06.2014 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ICV-EUiA, David Companyon, ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, després que el Mossos hagin encerclat un grup de manifestants a les acaballes de la manifestació en suport a Can Vies. Ha lamentat que el titular d’Interior ‘reprodueixi amb escreix l’anar més enllà de la llei i una mica més’. 

Companyon i l’advocat Andrés Garcia Berrio, advocat de la Coordinadora Catalana contra la Tortura i els Maltractaments, denuncien que en fer identificar els joves els Mossos els haurien enregistrat sense presència d’un advocat. Han parlat de ‘retenció il·legal’ i han anunciat mesures legals si no s’aturen aquestes pràctiques.

Garcia Berrio ha assegurat que alguns manifestants els han avisat que se’ls gravava amb determinades peces de roba en el moment de ser identificats, el que considera que és ‘una exigència de prova que cal davant d’advocat i a la qual haurien tingut dret a negar-se’. Ha lamentat la ‘retenció il·legal’ perquè no es pot vincular la marxa d’algú a una gravació i per això ha avisat que ‘si no s’aturen aquestes mesures emprendran accions legals”. ‘Ja n’hi ha prou d’una brigada mòbil al marge de la llei’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any