‘Manual de resistència activa contra la LOMCE’

  • La FAPAC recomana reutilitzar els llibres actuals i no triar ni l'assignatura de religió ni la d'Emprenadoria i Activitat Empresarial

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.05.2014 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), ha presentat el ‘Manual de Resistència Activa’ contra la LOMCE (PDF), per visualitzar el malestar de la comunitat educativa. En aquest document, l’organització proposa unes línies fonamentals que es configuren en tres àmbits: els centres, el territori més proper i la societat catalana en general. Mantenir el model lingüístic amb el català com a llengua vehicular o la creació d’una comissió mixta de famílies i docents, són algunes de les idees que es presenten.

Algunes de les propostes concretes que hi ha al manual passen, per exemple, per establir acords que comprometin la comunitat educativa per mantenir el model lingüístic amb el català com a llengua vehicular. També recomana no utilitzar llibres i materials amb currículum LOMCE i fomentar els projectes de reutilització dels llibre actuals. El manual insta a no triar ni l’assignatura de Religió ni la d’Emprenadoria i Activitat Empresarial i explorar fórmules que evitin que les administracions publiquin els resultats obtinguts pels centres educatius per elaborar rànquings.

Una altra proposta passa per explorar fórmules que evitin la segregació de l’alumnat, especialment a secundària. En el cas que l’alumne vulgui acabar-la, demanar que el consell orientador docent no faci propostes d’incorporació d’aquest als mòduls de millora i a l’itinerari de Formació Professional Bàsica.

El manual també conté recomanacions per a les AMPA: que donin suport a les iniciatives d’oposició que acordin els mestres i facin molta pedagogia entre les famílies, així com que impulsin comissions mixtes de treball per tal d’explorar conjuntament accions de resistència activa adaptades a la realitat dels centres. Altres accions que les famílies poden valorar és no exigir l’escolarització en castellà o no demanar l’assignatura de religió.

Així mateix han anunciat que la voluntat d’impulsar una Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI), tot i que no s’ha concretat quins centres en formaran part.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any