La convivència lingüística a la Catalunya del futur, a debat

  • La UOC organitza una jornada a la seu del IEC de Barcelona que es pot seguir en directe per internet

VilaWeb
Redacció
23.05.2014 - 08:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’objectiu de celebrar els quinze anys dels estudis de llengua i literatura catalanes a la UOC s’han organitzat tot d’activitats que culminen avui en una jornada, de 9.30 a 14.30 a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, sobre ‘La convivència lingüística a la Catalunya del futur’.

Com a estudiosos de la llengua, la literatura i la cultura catalanes, els organitzadors són ‘conscients del transcendental moment històric’ que viu Catalunya i per això han organitzat un acte acadèmic i festiu en què acadèmics de prestigi i reconegudes personalitats de l’àmbit cultural i social oferiran la seva visió de la convivència de llengües a la Catalunya actual i futura.

La primera ponència porta per títol ‘Català, castellà i les altres llengües. Perspectives sociolingüístiques per a una Catalunya futura’, a càrrec del professor Georg Kremnitz (Universitat de Viena, Àustria) i la segona, ‘Les mudes lingüístiques dels joves catalans’, a càrrec del professor Joan Pujolar (UOC). A migdia la jornada continua amb la taula rodona ‘Cap a quin model de convivència lingüística volem anar?’, amb Josep Soler (Universitat de Tartu, Estònia), Bernat Gasull (Plataforma per la Llengua) i Najat El Hachmi (escriptora). I la cloenda serà a càrrec del professor Isidor Marí (UOC), president de la Secció Filològica del IEC.

La jornada és gratuïta i oberta a tothom i es pot seguir, també, en directe.


La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any