Desmond Tutu: ‘Si la gent sent amb força que vol separar-se d’un país, llavors cal escoltar-la’

  • En declaracions a TV3, va afegir: 'No es pot forçar la gent a una relació que no vol'

VilaWeb
Redacció
09.05.2014 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El premi Nobel de la Pau i arquebisbe emèrit de Ciutat del Cap, Desmond Tutu, ha estat reconegut amb el XXVI Premi Internacional Catalunya 2014. El jurat, que l’ha votat per majoria absoluta, ha reconegut ‘la seva vigorosa i constant lluita per la justícia social i la millora de les condicions dels oprimits, des d’una integritat, un coratge i una capacitat excepcionals’. Ahir, en declaracions a TV3, Tutu va parlar del dret de decidir i va dir, dirigint-se als catalans i als espanyols:

‘Espero que sigueu prou adults per veure que us heu d’asseure juntas i escoltar-vos els uns als altres. No és bo forçar la gent a una unió que uns no volen. Quan passa, se sent com un jou al voltant del coll. Això és el que veiem. Si la gent sent amb molta força que vol sortir d’un país, llavors cal escoltar-la, i no forçar-la a una relació que no vol’. Vegeu-ne el vídeo:

Considerat la consciència moral de Sud-àfrica, Tutu va ser un dels protagonistes de la caiguda de l’Apartheid, ha estat molt actiu en la defensa dels drets humans arreu del món i s’ha implicat activament en campanyes contra la sida, la tuberculosi, la pobresa, el racisme, el sexisme i l’homofòbia.

El lliurament del premi serà el 3 de juny a les set de la tarda al Palau de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any