El PP valencià porta la consulta i els Països Catalans a les Corts

  • Intensifica l'anticatalanisme com a estratègia electoral

VilaWeb
Redacció
30.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP valencià va atacar ahir la consulta sobre la independència de Catalunya i també contra la resolució del parlament català que reconeix els Països Catalans com ‘una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris’. Segons el portaveu parlamentari, Jorge Bellver, el partit presentarà una proposició no de llei per tal que les Corts es pronunciïn contra la consulta i la resolució. Intensificarà, doncs, l’anticatalanisme com a estratègia electoral.

Així doncs, va anunciar una proposició no de llei contra ‘qualsevol mena d’iniciativa adreçada a la ruptura de la unitat d’Espanya’ i va dir que tots els partits havien de ‘condemnar la consulta il·legal de Catalunya’. 

A més, el partit d’Alberto Fabra vol ara que les Corts aprovin una proposició no de llei contra la resolució del Parlament de Catalunya que reconeix la realitat dels Països Catalans; és la mateixa maniobra que va fer el PP balear al desembre, quan es va quedar sol fent una declaració semblant. Per Bellver, els partits també han de condemnar ‘les constants ingerències del parlament català en el nostre estatut i el nostre sentiment com a valencians’.

Fa un any, el PP ja va aprovar una proposició no de llei per a vetar el nom de ‘País Valencià’, i el diputat Rafael Maluenda va comparar els Països Catalans amb l’Alemanya nazi.

La resolució

El Parlament de Catalunya va aprovar el setembre passat per àmplia majoria una resolució que reconeix els Països Catalans com ‘una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris, actualment ubicats en diferents estats i en el cas de l’Estat espanyol en diferents comunitats autònomes’. Hi van votar a favor CiU, ERC, PSC, Iniciativa i la CUP, mentre que PP i Ciutadans hi van votar en contra. 

La resolució també demana al Govern de la Generalitat que reiteri el reconeixement de la unitat de la llengua catalana i defensi, amb tots els mitjans a l’abast, la condició de patrimoni comú de tots els seus parlants. Per una altra banda, també requereix al govern de l’estat que actuï en reconeixement de la unitat de la llengua catalana i que en protegeixi l’àmbit territorial i històric, amb la denominació científica.

La resolució també reivindica la unitat de la llengua catalana i denuncia les mesures del govern aragonès sobre la LAPAO i del govern balear contra la immersió lingüística.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any