‘300 fets de llengua’, una manera lúdica de divulgar la història del català

  • L'ha dissenyat el Departament de Cultura · Hi haurà un concurs, un joc de taula, web, xarxes socials, un vídeo i un llibre

VilaWeb
ACN
29.04.2014 - 17:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘300 fets de llengua’ és una iniciativa del Departament de Cultura per divulgar lúdicament la història del català durant els tres últims segles. La campanya es basarà en un concurs, un joc de taula, un relat per a les xarxes socials i mitjans de comunicació i l’edició d’un vídeo i d’un llibre. El concurs va començar dilluns al Consorci per a la Normalització Lingüística. S’adreça als alumnes dels cursos de català perquè coneguin els principals fets de la història de la llengua. El 13 de juny les parelles guanyadores de cada centre participaran en una gran final conduïda per l’enigmista i escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas, que han creat el joc de taula.

Un joc que presenta tres-cents naips rodons amb fets de llengua i envits lingüístics. Es distribuirà entre els participants en el concurs i els seguidors més actius a les xarxes socials.

‘300 fets de llengua’ tindrà una pàgina a la web de la direcció general de Política Lingüística, amb una cronologia històrica de fets relacionats amb la llengua catalana. D’aquest fets, a més se’n farà una tria i se n’aniran destacant alguns a través de les xarxes socials i d’alguns mitjans de comunicació.

El llibre digital de la iniciativa contindrà una versió ampliada dels fets i els envits. El podran fer servir com a material didàctic complementari tant els instituts de secundària com els centres de normalització lingüística. Finalment, es farà un vídeo que recollirà les principals imatges de la fase de concurs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any