La guàrdia civil arresta disset usuaris de Twitter i Facebook, acusats d’enaltiment del terrorisme

  • Els detinguts són del País Basc, Catalunya, Galícia i Astúries

VilaWeb
Redacció
29.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil espanyola va detenir ahir disset usuaris de Facebook i Twitter i els va acusar d’haver enaltit el terrorisme i d’haver ofès les víctimes d’ETA. Segons diversos mitjans de comunicació espanyols, la majoria dels detinguts, dotze, eren del País Basc. Però també n’hi havia dos de Catalunya, un de Galícia, un d’Astúries i un de Castella i Lleó. Són usuaris amb uns mil o dos mil seguidors a Twitter, de qui la policia diu que han enviat no pas menys de cinquanta missatges ‘amb contingut violent.’

L’operació encara és viva i hi podria haver més detencions. Segons la informació que la guàrdia civil va fer arribar als mitjans, aquests usuaris van fer mofa d’algunes víctimes d’ETA, com Irene Villa i Miguel Ángel Blanco.

Segons El Mundo, els missatges manifestaven el desig que ETA continués atemptant, donaven la benvinguda als presoners bascs que anaven sortint de la presó, ‘s’apuntava a alguna persona amb el desig que fos objecte d’alguna mena d’atemptat o es feien referències humiliants als danys físics soferts per les víctimes’.

Les fonts policíaques que van fer arribar la informació a aquest diari espanyol van afegir que el propòsit de la batuda era d’escarmentar.

El diari basc Naiz.info va informar de la identitat de quatre dels detinguts: Zuriñe Peral, detinguda a Gernika; Asier Garciaandia, a Arbizu; Karmele Dorronsoro (Twitter), amb 76 piulets i 33 seguidors, d’Ormaiztegi; i Aitor Cuervo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any