Homenatge a Joan Pau Giné

  • Cantem Giné seran quatre CD amb les noranta-dues cançons del cantant rossellonès

VilaWeb
Redacció
26.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cantem Giné, és un projecte que agrupa noranta-dos cantants i grups d’arreu dels Països Catalans que volen retre homenatge a Joan Pau Giné. El projecte és una edició de quatre CD que reuneix noranta-dues cançons del cantant rossellonès. Cada tema serà interpretat per un autor o grup diferent. Destaquen intèrprets molt joves i moltes de les cançons de Giné són versionades a l’ska, punk, rumba, blues, salsa i reggae. El nou projecte també es caracteritza per  l’enriquiment del català rossellonès amb veus i accents d’artistes del Principat, de les Illes, del País Valencià i de la Franja de Ponent. Músics com en Titot, David Rossel, Pascal Comelade, Pere Figueres, Verdcel, Meritxell Gené, Carles Sarrat amb Blues de Picolat, Gerard Jacquet, La Carrau, Marina Rossell, Carles Belda i Josep Tero són dels diversos artistes que hi participen.

Avui se’n fa un concert d’homenatge a la sala de festes de Bages del Rosselló, amb la participació de Verdcel, Meritxell Gené, Norha, ElsDelai, Sr.Mit i Ghetto Studio

Joan Pau Giné, mort el 1993 a causa d’un accident de circulació al tornar a Rosselló des de Paris, fou un dels cantants de la Catalunya Nord que va interpretar poesia i cançons equivalents a la Nova Canço Catalana dels anys setanta i vuitanta. Giné era professor de l’escola pública francesa i va ser molt crític amb el govern francès per menyspreuar el català. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any