Israel suspèn les converses de pau amb Palestina

  • Per l'acord entre Al-Fatah i Hamàs

VilaWeb
Redacció
24.04.2014 - 20:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Israel ha decidit suspendre avui de manera immediata les converses de pau amb l’Autoritat Nacional Palestina (ANP) en resposta a l’acord de reconciliació signat ahir dimecres entre Al-Fatah i Hamàs. La decisió l’han pres per unanimitat els membres de l’anomenat Gabinet de Seguretat, que aquest avui han fet una trobada d’urgència convocada pel primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. La reunió ha durat sis hores.

‘El gabinet ha decidit aquesta tarda i de manera unànime que el govern d’Israel no dugui a terme negociacions amb el govern palestí’, ha indicat l’executiu en un comunicat adreçat als mitjans. I afegia que el lideratge palestí s’ha inclinat cap al moviment islamista Hamàs, ‘una organització terrorista que demana la destrucció d’Israel’. 

El govern també ha dit que respondrà a les ‘mesures unilaterals adoptades per l’Autoritat Palestina’ amb una sèrie de sancions que no especifica. Això sí, com a primera mesura concreta després de la reconciliació interna palestina, Israel ja va cancel·lar aquest dimecres una trobada amb els negociadors palestins. Les dues parts negociaven in extremis la possible pròrroga del diàleg iniciat fa nou mesos i que expira el pròxim 29 d’abril. El pacte entre Hamàs i l’Organització per a l’Alliberament Palestina (OAP) preveu la creació d’un govern d’unitat en un termini de cinc setmanes i la celebració d’eleccions sis mesos després.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any