Esportistes que donen la cara per la independència: Enric Masip

  • Explica les seves raons en una entrevista de la campanya 'Esport per la independència'

VilaWeb
Redacció
24.04.2014 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acaba de començar la campanya ‘Esport per la independència’. L’acció pretén aconseguir el màxim nombre d’adhesions d’esportistes al manifest impulsat per la sectorial d’esportistes de l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. L’ex-capità del Barça d’handbol Enric Masip ha estat el primer de donar la cara, en una entrevista. ‘Al final penses: no vull formar part d’un estat que em tracta així’, diu.

Per què costa tant que alguns esportistes catalans es mullin pel procés d’independència? Masip respon: ‘Per interessos econòmics. Entenc que hi ha esportistes que depenen d’una beca o d’un patrocini d’una empresa d’àmbit estatal i això pot comprometre la seva continuïtat dins el món de l’esport: si no hi ha aquests diners, no poden continuar entrenant. En aquests casos ho entenc. Ara, quan el personatge no depèn dels diners de la selecció sinó del seu club, crec que hi ha molta ambigüitat. Hi ha esportistes que es manifesten poc perquè políticament és més correcte jugar el paper de “sóc català però no diré res que m’impedeixi anar amb la selecció”.’

Adhesions

La campanya recull adhesions, que poden ser d’esportistes d’elit o afeccionats, i es poden fer a www.esportindependencia.cat. En aquest espai es publicarà cada setmana una nova entrevista a un personatge de referència de l’esport català que doni suport a la campanya. A més, la web recull totes les informacions i imatges que relacionen l’esport amb la reivindicació sobiranista i conté un espai destinat a difondre els beneficis de la independència per a l’esport.

Durant la campanya es portaran a terme un seguit d’accions. Per exemple, es faran xerrades informatives per tot el país, a través de clubs i entitats locals, per explicar les conseqüències d’una Catalunya independent per a l’esport.

La campanya vol reivindicar les idees expressades en el manifest que van fer públic l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions ara fa un any. Denuncia la greu crisi econòmica i política que viu l’esport català i reclama, un cop més, la necessitat de tenir un estat independent. L’esport català és absolutament mancat de poder polític real i és per això que la independència és presenta com l’única via per capgirar aquest fet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any