Mas i Rajoy s’eviten

  • Participen en un mateix acte a Barcelona sense arribar a coincidir · El president espanyol hi defensa la unitat d'Espanya

VilaWeb
Redacció i ACN
24.04.2014 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan falta un mes per a les eleccions europees i poc més de mig any per al 9 de novembre, el govern espanyol i el PP han intensificat les visites a Catalunya. Si ahir, dia de Sant Jordi, la vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría va fer una polèmica reunió amb editors, avui Mariano Rajoy també ha vingut a Barcelona, al fòrum Marcas Renombradas Españolas. El president de la Generalitat, Artur Mas, també hi ha intervingut, però un parell d’hores abans que Rajoy, i no han pas coincidit.

Rajoy, en el discurs de cloenda del fòrum, ha deixat anar alguns missatges en defensa de la unitat d’Espanya: ‘Tancar-se en si mateix i continuar immòbil davant els canvis són els ingredients segurs per al fracàs’; l’èxit, segons ell, s’aconsegueix ‘anant junts fent camí’. Un camí, ha dit, que ‘ningú no hauria d’obstruir, si més no sense explicar el cost de caminar en sentit contrari’.

Abans, en la sessió de control al parlament, Mas havia reptat el govern espanyol a liderar la negociació sobre el model de finançament autonòmic. ‘Oi que és una urgència per a tots els ciutadans espanyols? Potser és hora que els espanyols agafin les regnes i comencin a proposar allò que crema políticament’, ha dit responent al socialista Pere Navarro. Navarro havia demanat a Mas que liderés aquesta negociació i li havia ofert el suport del PSC, però Mas ho ha refusat dient que això suscitaria ‘una altra campanya anticatalana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any