Joaquim Nadal deixa la presidència del PSC a les comarques gironines

  • Dimiteixen nou membres de l'executiva a la federació per desavinences amb la direcció de Pere Navarro

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.04.2014 - 14:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller Joaquim Nadal ha dimitit com a president de l’executiva del PSC a les comarques gironines. Amb aquesta nova baixa ja són deu els membres de l’executiva que han decidit plegar. Aquest matí, nou membres ho havien anunciat; entre aquests, la número dos de l’executiva, Pia Bosch, i l’ex-primer secretari Manel Nadal. Segons l’ACN, l’ex-conseller i ex-batlle de Girona va fer saber la decisió al primer secretari, Juli Fernàndez, a través d’una carta que ell mateix li va lliurar diumenge. Era president del partit a Girona des del 2012 i, anteriorment, havia ocupat càrrecs a l’executiva nacional i havia estat primer secretari a les comarques gironines.

Entre els dimissionaris també hi ha l’ex-diputat Manel Nadal. Tots ells, vinculats al sector catalanista del partit, han presentat la dimissió per desavinences amb la direcció provincial que consideren que ha agafat una deriva que no respon a l’essència catalanista i progressista del partit.

En una compareixença avui al matí, Bosch, Nadal i Maria Quer han explicat que volen que aquesta decisió signifiqui un revulsiu perquè la direcció reaccioni i rectifiqui el rumb. No deixen pas la militància del partit.

En el darrer any hi ha hagut un degoteig de renúncies i ja són 18 els membres que han plegat. Segons estableixen els estatuts, com que més d’un 50% de l’executiva ha marxat cal convocar un congrés extraordinari en 60 dies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any