Malestar per la visita de Sáenz de Santamaría aquest Sant Jordi

  • La vice-presidenta espanyola es vol reunir amb editors en cerca d'una fotografia complaent amb la cultura catalana · Mascarell ironitza sobre el dia escollit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La visita de la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per Sant Jordi a Barcelona, ha causat un malestar visible. Tal com va avançar VilaWeb la setmana passada, té la intenció de reunir-se amb representants del Gremi d’Editors de Catalunya en cerca d’una fotografia complaent amb la cultura catalana. Però l’anunci ha sorprès tant editors com institucions. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va dir ahir, amb ironia, que no acabava d’entendre per què la vice-presidenta havia escollit precisament aquest dia, en què tot el món editorial s’aboca a vendre llibres i a fomentar la lectura: ‘Nosaltres tenim el costum de fer aquestes reunions durant l’any, que és quan es prepara la diada de Sant Jordi, no pas el mateix dia, que és quan s’ha d’estar més pel lector i mirar que la gent compri llibres.’ I hi insistí dient que no creia que el 23 d’abril fos el dia idoni per a parlar de la situació del sector ni per a establir estratègies: ‘Ens sembla que s’ha de preparar durant l’any, no el dia de Sant Jordi.’

Amb tot, el conseller espera que Sant Jordi sigui, un any més, una demostració del caràcter cívic, cultural i festiu de la societat catalana. ‘Sant Jordi ha de mantenir el seu caràcter, hem de comprar molts llibres de tota mena i regalar roses’, va dir. I va afegir que, com que Catalunya és una ‘terra molt acollidora’, sobretot el dia que se celebra la festa del patró, no tenia dubtes que la vice-presidenta espanyola seria molt ben rebuda.

La reunió amb els editors, a la qual no vindrà José Ignacio Wert, tot i ser el ministre de Cultura, és previst de fer-la a l’edifici de la delegació del govern espanyol.

Aquestes darreres setmanes, el govern espanyol ha intensificat la presència al Principat, amb la voluntat de combatre la mala imatge que hi té i mirar de frenar el procés sobiranista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any