Una parella escocesa dóna més de tres milions i mig a la campanya pel sí a la independència

  • L'any 2011 va guanyar un premi de loteria

VilaWeb
Redacció
22.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una parella escocesa que el 2011 va guanyar 196 milions d’euros a la loteria, n’ha donat 3,6 a la campanya pel sí a la independència d’Escòcia, segons que publicava ahir The Sunday Times. Són Colin i Chris Weir, ex-càmera de la televisió pública i ex-cap d’infermeria en un hospital públic. La xifra contrasta amb el milió d’euros i escaig que ha recollit la campanya a favor del no.

El no a la independència continua perdent suport. Segons una enquesta d’aquest cap de setmana que reprodueix el diari Scotsman, el no a la independència s’ha reduït d’un 46% a un 42% durant aquest darrer mes, mentre que el sí s’ha mantingut estable en un 39%.

El vot contrari ha anat perdent força en favor dels indecisos, que ja és un 19%. Sense els indecisos, el resultat quedaria en un 52% contra la independència i un 48% a favor. Així doncs, els favorables i els contraris semblen més frec a frec que mai.  

Un dels elements més interessants de la campanya pel sí són els vídeos que han circulat darrerament per les xarxes. Tot seguit us n’oferim dos exemples. El primer parla de Kirsty, una nena que ha de néixer el dia del referèndum i es pregunta en quina societat creixerà:

El segon, aquest vídeo de Yes Scotland:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any