Seguiment discret de la primera jornada de vaga a Fnac Triangle

  • La CGT, únic sindicat que impulsa l'aturada, confia que la protesta sigui més visible en la convocatòria de Sant Jordi

VilaWeb
ACN
19.04.2014 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’activitat a l’Fnac Triangle aquest dissabte ha estat més pròpia d’un dia normal que no pas de la primera de les dues jornades de vaga convocades per el sindicat CGT. Un seguiment discret que el propi sindicat reconeix, però que atribueix a ‘la rotació galopant’ del personal, que dificulta molt cobrir les baixes, i a la temporalitat de molts llocs de treball. Tanmateix, Ferran Moltó, delegat sindical de la CGT a FNAC Triangle, confia que l’aturada de 24 hores es noti més el dia de Sant Jordi. Inicialment, la vaga comptava amb el suport de la UGT, que en el darrer moment ha decidit fer un pas enrere per el pes que la Diada té en la facturació anual de la cadena de llibreries.

L’aturada només afecta l’Fnac Triangle de la plaça de Catalunya, on hi treballen uns 180 treballadors, dels quals un 60% ho fan amb contracte temporal, segons ha explicat en declaracions a l’ACN, Ferran Moltó, delegat sindical de la CGT. Una de les circumstàncies que es denuncia és que cada vegada minven més els contractes indefinits, que només es reserven a ‘càrrecs directius i intermitjos’, explica Moltó.

‘Hi ha companys que ens deien que estaven a favor de la vaga, però que no podien fer-la els dos dies per com afectaria això a la seva nòmina’, ha afegit el delegat de la CGT, que lamenta que en el darrer any el suplement que es pagava per treballar en diumenge o festiu ha desaparegut, el que significava uns quinze euros al mes. ‘Entenen ara els diumenges i festius com un dia laboral més i, per tant, neguen que s’hagi de pagar qualsevol tipus de suplement’, ha assenyalat Moltó, qui també esmenta una ampliació en 21 hores de feina l’any ‘totalment gratuïtes’. ‘I si no volies ampliar el teu horari, et baixaven del sou entre 170 i 180 euros l’any’, ha explicat.

Una altra queixa és que des de fa un any l’assegurança sanitària que cobria la plantilla és de ‘co-pagament’, el que significa que només es pot mantenir si el treballador interessat abona anualment el 50% del seu cost. ‘Entre una cosa i una altra, la nòmina del treballador es va reduint de manera injusta’, denuncia Moltó.

Per tot això, la CGT convoca una aturada de 24 hores el dia de Sant Jordi. A més, hi ha previstes protestes davant de l’establiment d’onze a dues del migdia i de cinc a vuit del vespre. Fnac Triangle, però, manté les activitats previstes pel Sant Jordi, amb la tradicional signatura de llibres amb els autors de les darreres novetats literàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any