Presentació d’un llibre a la Casa de la Generalitat

  • Avui dimecres a les 18h30, es presentarà el llibre 'els catalans a Grècia' a la Casa de la Generalitat de Perpinyà ...>>
    Dc. 16 d'abril del 2014

VilaWeb
Redacció
16.04.2014 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui dimecres a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, al 1 del carrer de la Fusteria, Eusebi Ayensa, amb la col·laboració de l’historiador Robert Vinas, presentarà el llibre ‘Els catalans a Grècia.  Eusebi Ayensa proposa un llibre que permet endinsar-se en un període particularment esplendorós de la història catalana, una història molt accessible que és urgent redescobrir. Amb l’ajuda de documents històrics, amb mapes que ajuden a la comprensió d’aquesta epopeia i amb il·lustracions sovint inèdites.

Un dels episodis més extraordinaris de la història catalana medieval és sense cap dubte l’epopeia de la corona catalana a Grècia. Cal saber que al segle XIV i durant gairebé un segle el català va ser la llengua oficial d’Atenes, i que encara avui molts castells i moltes torres medievals del paisatge grec són monuments catalans. L’empordanès Eusebi Ayensa, hel·lenista i especialista de les relacions entre Catalunya i Grècia a l’edat mitjana, ha reunit en un llibre, Els catalans a Grècia (ed. Base) l’essencial dels coneixements més importants sobre aquest tema.

I ho ha fet al punt que el seu llibre es pot llegir com una obra de divulgació històrica apassionant però també com una mena de guia de viatge, per qui voldria passejar-se de castell en torre i de torre en castell, a la recerca dels rastres d’una presència catalana en terra greca que mai no ha estat esborrada del tot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any