SNP: ‘Un vot per la independència és un vot per la democràcia’

  • Nicola Sturgeon fa una crida als votants laboristes perquè donin suport al 'sí' en el referèndum 'per recuperar' el seu partit dels dictats de Londres

VilaWeb
VilaWeb
ACN
11.04.2014 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-primera ministra d’Escòcia i número dos del Partit Nacional Escocès (SNP), Nicola Sturgeon, ha demanat suport pel ‘sí’ als votants del partit laborista, que advoca oficialment pel ‘no’. En un discurs al congrés de l’SNP a Aberdeen, l’últim abans del referèndum, la mà dreta de Salmond ha apel·lat directament als votants del principal partit de l’oposició. ‘Un vot per la independència no és un vot per l’SNP, és un vot per la democràcia’, ha defensat Sturgeon. Segons la vice-primera ministra d’Escòcia, la independència permetrà que el partit laborista escocès torni a ser ‘lliure de prendre les seves pròpies decisions’ i que ‘no balli al to de Westminster’.

La número dos de l’SNP ha defensat durant el seu discurs, seguit amb entusiasme per un miler de militants, que la independència no és un objectiu ‘en sí mateix’. ‘La volem pel que ens permetrà fer’, ha defensat Nicola Sturgeon, remarcant que la creació d’un estat independent es basa en una ‘creença en la democràcia’.

‘Com a líder de l’SNP vull que el primer govern d’una Escòcia independent sigui de l’SNP, i faré campanya amb tota la meva energia per aconseguir-ho. Però a tots, deixeu-nos dir-vos ben clar: un vot per la independència no és un vot per l’SNP. Un vot per la independència és un vot per la democràcia’, ha defensat la viceprimera ministra escocesa.

Segons Sturgeon, el partit laborista escocès, que advoca pel ‘no’ a la consulta, ha perdut contacte amb els ciutadans i és massa depenent dels dictats de Londres. ‘A tots els que porteu el laborisme al cor, us dic: no voteu ‘no’ per votar en contra de l’SNP, voteu ‘sí’ per recuperar el partit laborista’.

L’SNP inicia així en aquest congrés una nova campanya per atraure votants laboristes de tradició social demòcrata que estan decebuts amb el rumb del lideratge del partit. El gruix dels votants laboristes, a més, es concentren en les zones industrials del país, com Glasgow, i les enquestes indiquen que són, també, entre els més indecisos.

Amb els sondejos mostrant un augment cada vegada més important del ‘sí’, que ja s’acosta en alguns casos al 50%, Sturgeon ha defensat que els independentistes estan en el seu millor ‘moment’. ‘Però encara tenim molta feina per fer. La nostra feina és persuadir els nostres compatriotes escocesos amb fets, amb raó i amb passió’, ha dit la número dos de l’SNP. ‘La millor manera, la única manera, de construir una Escòcia més rica, més justa i amb més confiança és equipant-nos amb tots els poders de la independència’, ha afegit.

‘En els propers mesos, redoblarem els nostres esforços. Treballarem més dur del que mai ho hem fet. Anirem fins al límit. Perquè el preu és aquest: no el final d’un camí, sinó el principi d’un futur millor’, ha destacat Sturgeon. De fet, la número dos de l’SNP ha estat especialment crítica amb la política econòmica i social del govern britànic, que diu que ha provocat grans desigualtats al Regne Unit i que dificulta que l’executiu d’Edimburg pugui combatre tant com voldria la pobresa al partit.

La viceprimera ministra ha avisat a la militància que Londres ‘també lluitarà fort’. ‘No estimaran cap mena d’espant, amenaça o calúmnia’, ha recordat. Amb tot, ha volgut enviar un missatge d’optimisme a tota la militància, en la seva última reunió abans del referèndum. ‘El 18 de setembre, tenim la intenció que guanyi el ‘sí’. Guanyarem la nostra independència’, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any