Pinça de PP i PSC contra Miquel Calçada per l’Afers Exteriors’

  • Critiquen el darrer reportatge, sobre la Unió Europea, en què el periodista entrevistava Ramon Tremosa

VilaWeb
ACN
11.04.2014 - 13:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC i PP han carregat avui en la comissió de control de l’actuació de la CCMA al Parlament contra el darrer programa d”Afers Exteriors’ de Miquel Calçada sobre la UE. Els dos partits han titllat el programa de ‘publireportatge’ a favor del candidat de CiU a les europees Ramon Tremosa. Pere Calbó, el parlamentari del PP, ha anat encara més enllà quan ha assenyalat que el director de TVC, Eugeni Sallent, hauria de presentar la dimissió. Sallent ha replicat que el programa “intenta explicar com s’ha construït Europa i quines són les seves institucions”.

Núria Parlón, del PSC, ha declarat: “En un moment que la propaganda electoral ja no es pot fer d’acord el decret que regula com s’han de convocar les eleccions, ens vam trobar amb un programa en el qual Calçada feia gairebé un publireportatge” de Tremosa. “Ni el candidat d’Unió ni persones de reconegut prestigi com a eurodiputats com són Obiols o Maria Badia van tenir el dret a poder sortir en un programa on es parlava de la tasca que fan els eurodiputats”, ha afegit. Parlón ha acusat Calçada també de fer “un publireportatge” a Tremosa i espera que això “no es produeixi en el període de campanya electoral”. Parlon ha remarcat que “a partir de l’1 d’abril no es permet fer propaganda electoral”.

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha apuntat que al programa hi van sortir diferents veus explicant què és la UE i ha fet èmfasi en que el període que han de regular és l’estrictament el de campanya electoral. De fet, ha apuntat que es regiran pel que diu la llei orgànica del Règim Electoral General i les instruccions de la Junta Electoral Central. “Estem treballant per mirar de flexibilitzar al màxim la normativa perquè tothom s’hi trobi identificat i el més còmode possible amb les informacions dels mitjans”, ha afegit.

En una pregunta posterior, Pere Calbó, parlamentari del PP, ha presentat Calçada com el “presentador de la xapa de l’estelada” que “ara fa publireportatges i programes ‘ad hoc’ al candidat de CiU a les eleccions europees”, Ramon Tremosa. Ha apuntat que l’1 d’abril es va publicar al BOE el decret de convocatòria d’unes eleccions i dies després “es fa un programa a mida” a Tremosa.

Segons Calbó, això és una “manca de pluralitat”. “Volem saber qui assumirà la responsabilitat per aquesta manca de pluralitat, no ens serveix que diguin que s’han equivocat i si vostès no estan en disposició d’assumir les responsabilitats, ho haurà d’assumir vostè com a director de TVC i presentar la seva dimissió”, ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat que el “comissari del Tricentenari de la Generalitat fa el programa ‘ad hoc’ al candidat de CiU i tot queda en la casa convergent”. “És absolutament inadmissible aquesta manca de pluralisme polític que han permès”, ha dit.

Sallent ha contestat que el programa era “la segona part que intenta explicar com s’ha construït Europa i quines són les seves institucions i de quina forma funcionen”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any