El PSC expulsa definitivament el crític Mohedano de la direcció

  • Havia estat expedientat per haver participat a un acte d'ERC

VilaWeb
ACN
10.04.2014 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió de garanties del PSC ja té el primer dels informes sobre els crítics expedientats. El membre d’Avancem Fabián Mohedano ha quedat definitivament expulsat de l’executiva nacional dels socialistes -d’on havia quedat apartat cautelarment des que es va iniciar el seu procés- però la sanció no va més enllà, permetent, doncs, que la seva militància al PSC no es vegi afectada. Tot i que Mohedano assegura que encara no té comunicació oficial de la resolució, l’ACN ha pogut saber que la Comissió ja ha decidit. Mohedano havia estat expedientat per haver participat a un acte d’ERC en favor de la consulta i la independència, i el seu cas portat a la Comissió de Garanties per la cúpula del partit.

La resolució, concretament, estableix que els motius pels quals va ser expedientat obliguen a la Comissió a inhabilitar-lo per desenvolupar qualsevol càrrec orgànic dins del partit. Això implica que queda definitivament fora de l’executiva i que no podrà accedir a cap responsabilitat més dins el PSC fins al proper congrés dels socialistes.

La Comissió de Garanties té ara sobre la taula pendent de resolució l’expedient que hi ha obert contra els tres diputats díscols del Parlament, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura. Tot i que la decisió presa, de moment, l’òrgan disciplinari fa setmanes que té a punt tota la informació per resoldre en breu. La decisió sobre Mohedano podria significar una accelerada en l’expedient dels diputats i fins i tot apuntar una solució semblant per a Geli, Elena i Ventura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any