Els experts preveuen per primer cop una victòria del Sí a Escòcia

  • La darrera enquesta situa la diferència entre el Sí i el No en el punt més baix i la independència segueix guanyant adeptes

VilaWeb
Redacció
06.04.2014 - 09:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una nova enquesta feta pública aquest cap de setmana a Wings Over Scotland situa per primer vegada els independentistes en condició de guanyar el referèndum de setembre. Segons les seves dades ara mateix un 47 % dels votants diria Sí i un 53 per cent No. Posat en perspectiva és el millor resultat obtingut pels independentistes i consolida la tendència a equilibrar les forces que s’observa des de fa mesos. Ara fa un any els partidaris de la independència no arribaven tot just superaven el trenta per cent i els contraris estaven còmodament instal·lats per damunt del seixanta.

Segons els autors de l’enquesta si la tendència continua al mes de juliol els independentistes, que s’estan emportant la majoria del vot indecís, estarien per davant.

L’enquesta ha estat feta per Panelbase, l’única empresa que va detectar la possibilitat que l’SNP guanyés les darreres eleccions a Escòcia.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any