Els tertulians d’Intereconomía, perplexos pel suport de Grífols a la independència

  • Al programa 'El Gato al agua', amb Aleix Vidal-Quadras, que qualifica les declaracions de l'empresari de 'barbaritats'

VilaWeb
Redacció
06.04.2014 - 09:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la multinacional farmacèutica Grífols, Víctor Grífols, ha expressat aquesta setmana públicament el suport al president de la Generalitat, Artur Mas, en el procés sobiranista. ‘President, sé que travessa un moment difícil, però si té determinació, tiri endavant, no s’arronsi’, va dir. I va afegir: ‘Quan una organització té un objectiu clar no s’ha d’espantar per les crítiques que en qüestionen l’estratègia o la raó de ser.’ Aquestes declaracions van deixar astorats els tertulians del programa ‘El gato al agua‘, d’Intereconomía. Tots destacaven el pes econòmic mundial de la multinacional Grífols, i no entenien que donés suport a la independència. El polític ultradretà Aleix Vidal-Quadras, convidat a la tertúlia, qualificava les declaracions de Grífols de ‘barbaritats’. Hi havia de tot: qui opinava que Grífols havia parlat a la babalà, qui pensava que el fet que es comprometés formava part d’una estratègia del govern i qui creia que, com que la multinacional tenia la major part del negoci fora de Catalunya, la independència la perjudicaria poc. ‘Això és ser molt mal català’, reblava Vidal-Quadras.

Vegeu el fragment de la tertúlia en què es tractava aquest tema:

Els Estats Units consideren la farmacèutica catalana com un dels tres-cents elements estratègics del planeta. El departament d’Estat dels EUA elabora anualment una llista de tres-cents elements que considera clau per al futur de la Terra. Això inclou infrastructures, recursos naturals i empreses. En la llista elaborada el 2009, hi apareix l’empresa Grífols, segons aquest cable fet públic per WikiLeaks.

L’interès de Washington pel laboratori farmacèutic es deu a la immunoglobulina d’ús intravenós, producte derivat del tractament del plasma que té diverses aplicacions terapèutiques.

Grífols, amb filials a vint països, es defineix com la primera companyia d’Europa del mercat d’hemoderivats i una de les cinc primeres del món. El 2009 va facturar 913 milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any